Za vreme vlasti SLOBODANA MILOŠEVIĆA: Saši Jankoviću pre 18 godina šef je bio Zoran Baki Anđelković!
Foto: Nemanja Pančić, Marina Lopičić, Profimedia

ESPRESO SAZNAJE

Za vreme vlasti SLOBODANA MILOŠEVIĆA: Saši Jankoviću pre 18 godina šef je bio Zoran Baki Anđelković!

Evo kako su sarađivali u vladi Mirka Marjanovića...
Objavljeno:

Predsedničkom kandidatu Saši Jankoviću jedan od šefova u prošlosti, u vreme vlade Mirka Marjanovića, bio je niko drugi do Zoran Baki Anđelković, verovatno najživopisniji socijalista koji je političku karijeru gradio u SPS-u, saznaje Espreso!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Janković je, naime, period od 1997. do 2000. proveo u Ministarstvu za sport, gde je radio kao stručni savetnik. Na čelu tog ministarstva od 1998. nalazio se upravo Baki, koji je na nekim projektima sarađivao s Jankovićem.

ČOVEK SAŠE JANKOVIĆA TRAŽI OTCEPLJENJE VOJVODINE OD SRBIJE! Ko je zapravo Aleksandar Odžić i šta on hoće?

- Bio je korektan, tih i efikasan. U zadatak mu je zapalo da organizuje jednu studentsku konferenciju, s nekoliko stotina učesnika, što je vrlo uspešno obavio. Još tad je imao dobre kontakte s nevladinim organizacijama. U ministarstvu ga pamte kao sposobnog i pedantnog čoveka - kaže naš sagovornik, moćan politički igrač u ono vreme i dodaje da je Jankovića u Ministarstvo sporta doveo Vladimir Cvetković, bivši funkcioner FK Crvena zvezda i nekadašnji košarkaški reprezentativac Jugoslavije.

foto: Instagram/Bojana Maljević

KAO SAV NORMALAN SVET: Predsednički kandidat uslikan u GSP vozilu - ljudi oduševljeni! (FOTO)

Zanimljivo je da ni Anđelković, ni Janković nisu hteli da pričaju o zajedničkom radnom iskustvu. Dok nam je Baki u tradicionalno šeretskom maniru poručio:

- U političkoj sam uslovnoj penziji, ne bih ništa ni o kome, pa ni o Jankoviću, saradnici predsedničkog kandidata, dojučerašnjeg ombudsmana, nisu se oglašavali ovim povodom.

NIKO ME NIJE ZLOUPOTREBIO. SAŠU JANKOVIĆA PODRŽAVAM JA, NE MOJ POKOJNI SIN! Aleksina mama odgovorila na kritike!

Saši Jankoviću to nije bio poslednji angažman u državnim institucijama. Od 2000. do 2001. bio je sekretar Saveznog ministarstva sporta, a od 2001. do 2003. pomoćnik saveznog sekretara za sport i omladinu. U naredne četiri godine, do izbora na funkciju zaštitnika građana, bio je nacionalni pravni savetnik u Odeljenju za demokratizaciju Misije OEBS-a u Srbiji.

SAŠA JANKOVIĆ JE PIJUN TAJKUNA I MAFIJAŠA: Oštar napad iz SNS

Zoran Anđelković, s druge strane, istaknuti je višedecenijski funkcioner SPS-a, danas suvlasnik jedne od najslušanijih radio-stanica u Srbiji - S radija.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.