DRŽAVA JE UBILA ĆURUVIJU! Tijanić u svedočenju o ubistvu novinara pominje i IME JEDNOG POZNATOG POLITIČARA!
Foto: Fonet, Profimedia

ko je ubio slavka?

DRŽAVA JE UBILA ĆURUVIJU! Tijanić u svedočenju o ubistvu novinara pominje i IME JEDNOG POZNATOG POLITIČARA!

Svedočenje Tijanića o ubistvu Ćuruvije uvršteno je u sudske dokaze, a on je decidno tvrdio da iza svega stoji državni aparat!
Objavljeno: 17:47h

Među dokaza na suđenju za ubistvo Slavka Ćuruvije uvršten je iskaz pokojnog Aleksandra Tijanića, novinara i dugogodišnjeg direktora RTS. Odbrana optuženog, bivšeg načelnika DB, Radomira Markovića, smatra da je ovaj iskaz važan jer dokazuje da optuženi nisu izvršili delo koje im se stavlja na teret. Tijanićevo svedočenje iz 2007. godine sadrži optužbu na račun celokupne tadašnje Vlade Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Fonet

On je kazao da je Slavka "mogla da ubije samo država":

- Slavka niko nije mogao da ubije bočno, znalo se - ubija država - mi ostali smo lovine! Tvrdim da je ovde posredi kolektivno delo! Tvrdim da je državni mehanizam za odstrel organizovao i izvršio to ubistvo - kazao je on tada.

No, zanimljivo je da je Tijanić pominjao i konkretna imena u ovom slučaju. Naime, on je kazao da je "sramnu ulogu" nakon ubistva imao i lider SRS Vojislav Šešelj. Naime, on je kazao da je Šešelj nakon Ćuruvijinog ubistva izjavio da je "sledeći mrtvac Tijanić, jer Amerikanci ubijaju svoje agente kad odsluže zadatke".

foto: Filip Plavčić

Kontaktirali smo i Šešelja kako bi prokomentarisao ovu izjavu, ali nam je kratko rekao da se zbog nje ne kaje, i da je samo želeo da zaplaši Tijanića.

- A to što tvrdi da je država ubila Ćuruviju, samo tvrdi, bez dokaza - kaže Šešelj.

Slavko Ćuruvija ubijen je na Uskrs, 11. aprila 1999. godine. Ubistvo je izvršeno oko 17 časova u Beogradu, u Svetogorskoj ulici, u prolazu ispred broja 35, gde su se nalaze prostorije marketing službe 'Dnevnog telegrafa', a na četvrtom spratu i stan u kome je Ćuruvija živeo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je Ćuruvija "lišen života iz vatrenog oružja, od strane nepoznatih izvršilaca i da radnici Sekretarijata u Beogradu intenzivno tragaju za počiniocima ovog krivičnog dela".

Tadašnji dnevni listovi su preneli svedočenje očevidaca da su "na njega pucala dvojica napadača obučena u crno i sa crnim kapama sa prorezima za oči na glavama. Čula su se tri-četiri hica, a onda su iz haustora izletela dvojica i u punom trku otišla niz ulicu ka Takovskoj".

foto: Profimedia

Ćuruviji je pucano u leđa, jedan hitac ga je pogodio u glavu, a drugi mu je prošao kroz srce. Ubice su drškom od pištolja udarile i onesvestile Slavkovu suprugu Branku Prpu, koja je bila zajedno sa njim.

Za ubistvo vlasnika "Evropljanina" i "Dnevnog telegrafa" osumnjičeni su Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak, dok se istražuje uloga Mirjane Marković.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.