PRVI JAVNI NASTUP NIKOLIĆA I VUČIĆA NAKON KANDIDATURE: Izetbegović gasi svetlo u Bosni! Srbija ostaje uz svoj narod! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

bitan sastanak

PRVI JAVNI NASTUP NIKOLIĆA I VUČIĆA NAKON KANDIDATURE: Izetbegović gasi svetlo u Bosni! Srbija ostaje uz svoj narod! (FOTO) (VIDEO)

Premijer Vučić i predsednik Nikolić dočekali su Dodika i Ivanića kako bi razgovarali o reviziji tužbe Bosne i Hercegovine protiv Srbije, a ovo je inače prvo javno pojavljivanje dva saradnika na istom mestu nakon Vučićeve objavljene kandidature
Objavljeno: 16:08h

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastali su se sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsedavajućim Predsedništvu Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem u Vili "Mir" u Beogradu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Neizvesno je kako će se odvijati odnosi u BiH, ali i kakve odnose Bosna očekuje sa Srbijom nakon ovog poteza (revizije presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije) - kazao je Nikolić i pozvao međunarodnu zajednicu da osudi ili podrži ovu akciju.

- Srbija će uvek stajati uz Srbe u Bosni, jer mi smo isti narod. Srbija neće podržati jednu ovako neustavnu meru - kazao je predsednik Srbije.

foto: Printscreen

- Ovo je akt mržnje Bošnjaka prema Srbima - kazao je Dodik na konferenciji, i dodao da ovde nema priče o pravdi.

- Izetbegović je ovim ugasio svetlo Bosni i Hercegovini, zatvorio je sva vrata - kazao je predsednik Republike Srpske, i dodao da su Bošnjaci ovim hteli samo ogromnu odštetu.

- Šta je Bosna, da li to postoji, to je država koje nema - kazao je inače Dodik odgovarajući na pitanja novinara!

- Njima u Bosni pripada samo pet kantona, i oni ne mogu da budu Bosna kako su oni zamislili.

Ivanić je kazao da ga ne brine sama revizija, jer je neustavna, već da je tužba poljuljala odnose.

- Izetbegović je najviše uticao na to - dodao je on.

foto: Espreso

Premijer Vučić kazao je da je očigledno da neki ljudi žive u prošlosti, i da im je sužen pogled ka budućnosti.

- Mi nećemo vršiti pritisak na Srbe u BiH, oni znaju šta im je najbitnije. Očuvanje mira i stabilnosti je naš posao, da pobedimo po pitanju tužbe, da ona ne urodi plodom, da zaštitimo svoj narod - kazao je Vučić i dodao da su ovim odnosi dve zemlje vraćeni 20 godina unazad!

- Mi poštujemo integritet Bosne i Republike Srpske, ali što se tiče pomirenja, druga strana to nije doživljavala tako, nego kao poniženje Srba - kazao je on i pozvao Bošnjake da barem jednom imaju isti odnos prema Srbima, kao prema ostalima.

- Srbija želi mir a ne sukob sa svojim komšijama - kazao je on.

Ovo je inače prvo javno pojavljivanje dva saradnika, Nikolića i Vučića na istom mestu nakon cele fame oko kandidature za predsednika u taborima SNS.

Pre sastanka oni su prošetali dvorištem vile na Dedinju.

foto: Filip Plavčić

Sastanak se održava povodom zahteva bosanskog člana Predsedništva BiH Bakira Izetegovića revizije presude Međunarondog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije.

Dodik je, pred današnji sastanak u Beogradu, poručio da RS nikada neće pristati da bude deo bilo kakve tužbe protiv Srbije i da je reč o neovlašćenom postupanju bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića s ciljem rušenja RS.

On je istakao da je Međunarodni sud pravde u Hagu već rekao svoje mišljenje o navodnoj tužbi BiH - koja nikada nije bila tužba BiH, jer Republika Srpska nikada nije na to pristala.

foto: Filip Plavčić

Sastanak se održava u vili "Mir".

foto: Espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.