Nikolić: Razmišljao sam o kandidaturi, ali nikad to ne bih uradio bez podrške SNS-a!
Foto: Zorana Jevtić

toma o kandidaturi

Nikolić: Razmišljao sam o kandidaturi, ali nikad to ne bih uradio bez podrške SNS-a!

Tomislav Nikolić objasnio je šta se događalo poslednjih dana, zašto je hteo da se kandiduje na izborioma i pored jasne podrške koju je SNS dao Vučiću, kao i šta su se njih dvojica dogovorili
Objavljeno: 21:25h

Predsednik SrbijeTomislav Nikolić razjasnio je u intervjuu za RTS šta se događalo poslednjih dana kada je, i pored podrške koju je Srpska napredna stranka dala premijeru Aleksandru Vučiću, razmišljao da se kandiduje na predsedničkim izborima i da li je definitivno odustao od te namere.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Oduvek me prati da mediji tumače kako žele ono što radim. Razmišljao sam da se opet kandidujem, sa Aleksandron sam razmišljao o tome više puta. Dok SNS nije doneo odluku, predlagao sam Vučiću da pričamo na tu temu. Međutim, kada je SNS to odlučio, nikad ne bih tražio da i ja budem premijer - rekao je Nikolić.

On je naveo da ga je užasnulo sve ono što se u poslednje vreme pisalo u medijima o njemu, njegovoj porodici, saradnicima i prijateljima.

- Ono što smo se dogovorili, to je ono što je sinoć saopšteno - rekao je Nikolić i dodao da nisu pričali o funkcijama koje će se deliti posle izbora.

- Moj izbor je bio vrlo lak, a bilo mi je i zanimljivo i mučno kako se pojedinci svrstavaju na jednu ili drugu stranu, a kako se i neki moji prijatelji pretvaraju u ljude koji bi da zaštite Srbiju od mene - kaže Nikolić.

On je naveo da je sa Vučićem imao "isti cilj", a to je podizanje Srbije sa kolena i podizanje njenog ugleda na svetu a "nije važno ko će na kojoj funkciji biti".

- Jedino je izvesno da će Aleksandar Vučić biti predsednik Srbije - rekao je Nikolić, dodajući da oni "nisu koalicioni partneri, nego jedna ideja u dva tela".

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.