DIPLOME KANDIDATA ZA PREDSEDNIKA: Pravnici ubedljivo vode, a ima i školovanih glumaca!
Foto: Zorana Jevtić, Aleksandar Jovanović Cile, Filip Plavčić

au što je škola zgodna!

DIPLOME KANDIDATA ZA PREDSEDNIKA: Pravnici ubedljivo vode, a ima i školovanih glumaca!

Ko je završio koji fakultet i da li će na čelu države biti školovani pravnik?
Objavljeno: 23:12h

Oko diplome aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića dizala se ogromna prašina. Da li je lažna ili prava - pitala se Srbija. Bacivši oko na obrazovanje predloženih, i za sada poznatih kandidata za sledećeg predsednika Srbije, to neće biti slučaj. Svi su prilično obrazovani, a dominiraju pravnici.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Saša Janković

foto: Fonet

Zaštitinik građana u ostavci, uzdanica DS i dela opozicione javnosti diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1996. godine, na smeru za upravno pravo. Na Fakultetu političkih nauka završio je 2005. godine specijalističke studije bezbednosti i stekao zvanje specijaliste za nacionalnu i globalnu bezbednost.

Aleksandar Vučić

foto: Fonet

Favorit svih istraživanja, aktuelni premijer i kandidat vlasti diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu, kao jedan od najboljih studenata u generaciji. “Učio sam dan i noć, po 20 puta sam čitao istu knjigu", izjavljivao je on. Bio je pobednik na gradskim i republičkim takmičenjima iz istorije i pionirski prvak Beograda u šahu. Bio je stipendista Fondacije za razvoj naučnog podmlatka. Usavršavao se u Velikoj Britaniji, u Brajtonu, gde je nešto više od godinu dana boravio i pohađao kurs engleskog jezika, stoji u njegovoj biografiji na Istinomeru.

Vuk Jeremić

foto: Beta/Aleksandar Levajković

Vučićev ljuti protivnik, Vuk Jeremič završio je Prvu beogradsku gimanziju gde mu je psihologiju predavao bivši predsednik Srbije Boris Tadić. Diplomirao je teorijsku fiziku na Univerzitetu Kembridž. Magistarske studije iz oblasti državne administracije završio je na Univerzitetu Harvard.

Danijela Sremac

foto: Youtube printscreen

Jedina najavljena žena kandidat, koja živi u Americi, diplomirala je filozofiju na Univerzitetu Džon Kerol 1989. godine i magistar je diplomatije na Američkom Univerzitetu u Vašingtonu. Takođe je studirala klavir i flautu na muzičkoj akademiji pri fakultetu Case Western Reserve University.

Andrej Fajgelj

foto: Youtube printscreen

"Čovek iz naroda", profesor i opozicionar, Andrej Fajgelj je u Novom Sadu, na Filozofskom fakultetu, diplomirao francuski jezik i književnost. Magistarske i doktorske studije završio je na Univerzitetu Monpelije III u Francuskoj. Doktorsku tezu Uporedna frazeologija i ideologija u epici: Homer, francusko viteško pesništvo, gusle odbranio je sa najvišim pohvalama.

Vojislav Šešelj

foto: Filip Plavčić

Kandidat SRS, Vojislav Šešelj, diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu za dve godine i osam meseci 1976. godine, a zatim i magistrirao 1977. godine na temi "Marksistički koncept naoružanog naroda". Doktorirao u Beogradu 1979. godine, disertacijom na temu "Politička suština militarizma i fašizma". Najmlađi je doktor nauka socijalističkoj Jugoslaviji.

Vladimir Rajčić

foto: Youtube printscreen

Sprski producent i glumac iz SAD, Vla­di­mir Raj­čić završio je stu­di­je po­li­ti­čkih na­uka i fi­nan­si­ja. U Čikagu je završio i školu glume.

Boško Obradović

foto: Nebojša Mandić

Kandidat Dveri završio je čačansku gimnaziju, a potom diplomirao na Filološkom fakultetu u Beogradu na katedri za srpsku književnost 2002. godine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.