Sarađivaćemo i u budućnosti: Vučić i Nikolić se obratili javnosti!
Foto: Zorana Jevtić

odlučeno!

Sarađivaćemo i u budućnosti: Vučić i Nikolić se obratili javnosti!

Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić, premijer i aktuelni predsednik oglasili su se zajedničkim saopštenjem
Objavljeno: 18:02h

Kako se navodi, dogovorena je zajednička saradnja po ključnim pitanjima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade SrbijeAleksandar Vučić razgovarali su danas o političkobezbednosnoj situaciji u zemlji i okruženju.

Predsednik i premijer u potpunosti su saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjiima, na koje je neophodno pružiti zajednički I sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva.

- Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rešavanju regionalnih problema i izbegavanje krize najširih razmera, prioritetni su zadaci i predsednika Nikolića i premijera Vučića - navodi se u saopštenju.

Predsednik i premijer usaglasili su mere i poteze po pitanju bosanskohercegovačke tužbe za genocid protiv Srbije, kao i po pitanju odbrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa povodom predloga za članstvo tzv. države Kosovo u UNESCO-u i Savetu Evrope.

Dogovoreno je dnevno koordinisanje po ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju. Istovremeno, predsednik Nikolić i premijer Vučić razgovarali su i o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

foto: Beta

Dvojica sagovornika okarakterisala su svoju dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspešnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti.

Ranije danas potvrđeno je Kuriru da Tomislav Nikolić još uvek nije doneo odluku o kandidaturi na predstojećim predsedničkim izborima. "Čekam da se dogovorim sa Vučićem", rekao je Nikolić, koji će o kandidaturi odlučiti nakon razgovora sa liderom SNS.

Kako je Kurir pisao, danas je Dan D i aktuelni šef države treba da se sastane sa premijerom i liderom SNS Aleksandrom Vučićem, kako bi razgovarali o kandidaturi za predsednika Srbije.

- Dužan sam da svoje sada ugrožene prijatelje, a naročito svoju porodicu i odrasle unuke, sačuvam od uništavanja života, kaže predsednik Srbije za Kurir.

Kako je premijer Vučić danas rekao, "politika nije trgovina, ja nisam trgovac i neću da učestvujem u tom vašem rijalitiju", rekao je na pitanje Kurira premijer Aleksandar Vučić povodom sastanka koji bi danas trebalo da ima s predsednikom Tomislavom Nikolićem.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.