GORAN SVILANOVIĆ PODRŽAVA VUČIĆA ZA PREDSEDNIKA: Evropa ceni ono što je urađeno proteklih godina
Foto: Fonet

podrška premijeru

GORAN SVILANOVIĆ PODRŽAVA VUČIĆA ZA PREDSEDNIKA: Evropa ceni ono što je urađeno proteklih godina

- Poruke podrške svemu onome što je urađeno u prethodnih nekoliko godina po pitanju ekonomskog napretka Srbije i saradnje sa ključnim evropskim institucijama bile su jasne - rekao je Svilanović
Objavljeno:

Predsednički izbori u Srbiji trebalo bi da obezbede kontinuitet političke stabilnosti, rekao je sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović.

Učestvujući na panelu "Okončanje paralize reformi u evropskom susedstvu - sa ili bez EU" uoči 53. konferencije o bezbednosti u Minhenu, Svilanović je rekao da je Srbija dobila jasne poruke podrške za ekonomski napredak i saradnju sa evropskim institucijama, i poručio da bi u tom svetlu trebalo gledati na predsedničke izbore.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Svilanović je naglasio da je je premijer Vučić poslednjih godina viđen kao neko ko doprinosi ukupnoj stabilizaciji prilika u regionu, i da se potpredsednik Evropske komisije Franc Timermans na panelu osvrnuo na značaj reformi i stabilnosti u regionu.

- Poruke podrške svemu onome što je urađeno u prethodnih nekoliko godina po pitanju ekonomskog napretka Srbije i saradnje sa ključnim evropskim institucijama bile su jasne - rekao je Svilanović, i istakao da je za ponašanje Srbije u migratornom procesu i borbu protiv terorizma i stabilnost u Srbiji data visoka ocena.

- Mislim da tako treba gledati i na proces predsedničkih izbora, da se obezbedi kontinuitet političke stabilnosti u Srbiji, ali i ukupne stabilnosti kojom Srbija doprinosi okruženju i EU - objasnio je Svilanović.

Odatle i podrška za Vučića, kao nekoga ko bi kao predsednik mogao da se koncentriše na saradnju sa susedima i daje podršku vladi za reformske procese.

Argument za ovu podršku je i to što je Vučić imao hrabrost da uđe u Briselski dijalog i postigne određene dogovore, a istovremeno je uspeo da obezbedi kontinuirani ekonomski napredak.

- U takvom jednom procesu uspeo je da obezbedi kontinuirani ekonomski napredak i da se odnos sa susedima drži u okvirima koji su prihvatljivi za sve - rekao je Svilanović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.