DAČIĆ PRETI TOMI: Povuci se, ili ćeš biti RAZBIJEN!
Foto: Nebojša Mandić

podrška SPS VUČIĆU

DAČIĆ PRETI TOMI: Povuci se, ili ćeš biti RAZBIJEN!

Lider SPS Ivica Dačić poručio je na sednici odbora da se ta stranka opredelila da nastupa na zajedničkom frontu i po principu “svi za jednog, jedan za sve“
Objavljeno: 16:20h

Glavni odbor SPS usvojio je jednoglasno predlog da zajednički kandidat na predsedničkim izborima bude lider SNS Aleksandar Vučić.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Lider SPS Ivica Dačić poručio je na sednici odbora da se ta stranka opredelila da nastupa na zajedničkom frontu i po principu “svi za jednog, jedan za sve“.

- Definisali smo našu politiku na početku. Naša partija može da ima predsedničkog kandidata i ja sam bio spreman da budem kandidat, ali od početka smo govorili da možemo da imamo zajedničkog kandidata i predložili smo da to bude Aleksandar Vučić, Vučić i niko drugi, o Tomislavu Nikoliću nismo ni razmišljali - dodao je on.

Kako je rekao, Srbiji je potrebno jedinstvo i poverenje. Svi postavljaju pitanje ko čiju podršku ima, kaže Dačić. - Šta to nas briga, ti ljudi ne znaju kako se dobijaju predsednički izbori. Zna se ko ima podršku naroda, to je naš kandidat. Ne bi me iznenadilo da se Nikolić kandiduje, treba ili da se časno povuče ili će biti kandidat koji je osvojio najmanje glasova na predsedničkim izborima. Želim da kažem SNS da se ne plaši šta će da uradi Nikolić..Ko je takva budala da ide za gubitnikom - dodao je Dačić. On je posavetovao Nikolića da se dogovori sa Vučićem. Ministar spoljnih poslova Srbije i lider SPS Ivica Dačić na sednici Glavnog odbora te stranke u beogradskom Sava centru poručio je aktuelnom predsedniku Tomislavu Nikoliću da bi mu bolje bilo da se na vreme povuče ili će, u suprotnom, biti razbijen na izborima, i kandidat sa najmanje glasova u istoriji.

Dačić je podsetio na to da je svojevremeno njegov mandat premijera, koji je dogovarao sa Nikolićem bio prekinut na pola, a da mu je Nikolić onda rekao "pa nisam ti obećao da će da traje četiri godine".

- Ne može u ligi šampiona da učestvuje ko nije najbolji. Može Vučić. Ko to može da obezbedi brzu pobedu i bez trunke sumnje, sa ili bez Nikolića - zaključio je Dačić.

On je rekao da Srbija može ići samo napred, i da niko ne želi da se vrati u prošlost. - Ne bih da vam pričam da mi volimo da se vraćamo u prošlost, svi smo svedoci problema za vreme DOS vlasti, pljačkaških privatizacija i ekipe koja nas je gurnula u sve probleme. Oni su pokušali da prevare narod, posvađali se posle par meseci, ali su se opet svi ujedinili da sruše Miloševića. I tad se Nikolić kandidovao protiv Miloševića. Ne čudi me da se i sada kandiduje, ali mi tu nemamo šta da kalkulišemo. Toma ili da se časno povuče ili će biti predsednik koji je osvojio najmanje glasova u istoriji. Zato mu savetujem da se dogovori sa Vučićem, jer on uživa najveću podršku naroda, svaka druga odluka je pogrešna - rekao je Dačić. Dačić je naglasio i da će Vučić pobediti “jer ga podržava SPS“. - Mi ne podržavamo gubitnike. SNS da se ne plaši šta će uraditi Nikolić, mene interesuje šta će uraditi Aleksandar Vučić. Ako se plaše da će otići odbornici, članovi stranke – ko je takva budala da ide sa gubitnikom - rekao je on. Naglašava da će pobede biti “sa ili bez Nikolića“.

Dačić je na sednici rekao da je glavni cilj stabilnost i budućnost Srbije, i podsetio na odličnu saradnju sa naprednjacima u prethodnih pet godina. - Vučić zato ne dobija samo našu podršku, on je naš, zajednički kandidat - rekao je Dačić, i upozorio da bi u suprotnom sve što je postignuto "prekrili snegovi, ruzmarin i sas", a Srbija bi bila vraćena u prošlost.

Dačić je rekao da je na predsedničkim izborima potrebno jedinstvo, kao što je građanima potrebna jaka i stabilna Srbija, i da SPS zato nema nikakvu dilemu po pitanju Vučićeve kandidature.

On je rekao da nije vreme za Karađorđevu uzrečiicu - kojekude.

- Zato mislim da danas nije vreme za Karađorđevu uzrečicu - kojekude, koja znači svuda i na sve strane. Ne može Srbija na sve strane, ne može da bude raspolućena, izbezumljena, dezorjentisana, sluđena i da bude podeljena. Može samo na jednu stranu, može samo napred i zato sada moramo da se borimo protiv vraćanja u prošlost - naglasio je Dačić.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.