Ovako je došlo do sukoba sa Vučićem: Nikolić progovorio o svemu! (FOTO)
Foto: Beta

BEZ CENZURE!

Ovako je došlo do sukoba sa Vučićem: Nikolić progovorio o svemu! (FOTO)

Informacija da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlučio da uđe u predsedničku trku za drugi mandat, izazvala je pravi zemljotres na političkoj sceni
Objavljeno:

O toj odluci izjasnili su se gotovo svi akteri političkog života, kao i brojni analitičari, dok je premijer Srbije i kandidat vladajuće stranke svoje mišljenje zadržao za sebe.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Glavna tema u današnjim medijima je navodna ruska podrška i 20 miliona evra koji su, navodno, stigli ili tek treba da stignu. Da li ste došli da taj novac podelite s nama?

foto: Youtube/espreso.co.rs

TOMA I VUČIĆ TELEFONOM 15 MINUTA O KANDIDATURI: Nikolić potvrdio, detalji nepoznati!

- Ja sam očekivao da mi ih vi date… Ne znam ko bi bio bolji da mi taj novac uruči… Ne može u Ambasadi, ne može, na drugim mestima… Najbolje bi bilo ovde…

Da, ipak, pređemo na ozbiljne teme. Sve reakcije, a svedoci smo da su vrlo žestoke, počinju rečima „ako je istina da će se kandidovati"… Kažite nam da li je istina da se kandidujete za predsednika Srbije?

- Istina je da postoji mogućnost i to sve zavisi od mog odnosa sa Aleksandrom Vučićem. Mi smo imali različite vrste dogovora… Ja sam bio ubeđen da u vezi sa predsedničkim izborima sprovodimo isti plan. Onda se ispostavilo da to nije baš onako kako smo se neprekidno dogovarali… Mi smo se nedavno sastali i meni je Aleksandar napisao na papiru na šta je spreman.

Hoćete li nam reći, ekskluzivno, na šta je spreman i oko čega se vi to niste ili jeste dogovorili? Govori se o trgovini, govori se o tome da ste tražili ovo ili ono, da Vam on ne da i neće dati, neće dozvoliti… Šta je zapravo dogovoreno?

- Aleksandar je otvoreno pisao da smo mi zajedno postigli sve ove rezultate, da treba i dalje da nastavimo da radimo zajedno i da je on spreman da podrži i sprovede svaku moju političku inicijativu, i da pritom misli na svaki moj konkretan predlog za dalju saradnju. Ja sam onda njemu napisao šta ja mislim da je nastavak naše dalje saradnje i sad vam otvoreno kažem — to su bile samo dve varijante: jedna je bila da se ja kandidujem za predsednika, a on da me podrži, druga da se on kandiduje i da ga ja podržim, s tim što onda sa pravom očekujem da se vratim na funkciju predsednika Srpske napredne stranke i da mi poveri mandat kao predsedniku SNS-a za sastav nove Vlade, koja bi ostala bez premijera njegovim izborom za predsednika. Dakle, ništa što ja nisam uradio za njega.

Gde je nastao problem? Jeste li vi od premijera dobili odgovor da je to nemoguće ili ste dobili neku njegovu ponudu?

foto: Zorana Jevtić

- Mi od tada razgovaramo, dogovaramo se, ali ja još konkretan odgovor nisam dobio od Aleksandra, izuzev ovog što predstavlja nastavak petogodišnje kampanje protiv mene od pojedinih članova SNS-a. I nastavak skoro jednogodišnje kampanje protiv mog kandidovanja i eventualnog izbora za predsednika Republike. Mislim da to možemo da se dogovorimo do sednice Glavnog odbora SNS-a. Možemo i posle sednice, ali pretpostavljam da je Aleksandar Vučić odlučio da se ne dogovorimo.

Znači li to da vi nemate zakazan susret sa Vučićem pre sednice Glavnog odbora?

- Znate šta, Vučić i ja nismo Brisel i Beograd. Mi možemo za pet minuta da se sastanemo i da jedan drugog pozovemo. Neprijatno je i misliti da će sve biti u redu posle ovakvog angažovanja teške artiljerije protiv mene samo zbog ideje da bih mogao da se kandidujem, koja je nastala iz saznanja mojih prijatelja o ova dva uslova. Dakle, niti sam se kandidovao, niti sam bilo kome rekao da se kandidujem, ali jesam u tom neformalnom razgovoru rekao da sam dve varijante predvideo kao mogući nastavak naše dalje saradnje i to je bio povod da me optuže da sam prozapadni, proruski, da sam kriminalac, da sam pokvaren čovek, da želim da upropastim Srbiju. Prihvatam da mnogi vole Srbiju, ali ne znam da li je iko voli više od mene. Da li je iko spreman da se više žrtvuje zbog te naše Srbije. Ja ću to i da dokažem, samo što oni koji me dobro poznaju, a mislim da me po nekim potezima građani Srbije dobro poznaju, znaju da ne volim kada neko želi da me ponizi, kada neko želi da me zgazi, da uništi moje dostojanstvo. O svemu mogu da se dogovorim, ali to da me neko ponizi do mere da pomislim da više ništa nikome ne predstavljam u Srbiji, to nikome neću da dozvolim. I tu su moje dileme koje ću ja sigurno rešiti tako da Srbiji bude najbolje.

Da li to znači da šaljete poruku Vučiću: dajte da se dogovorimo pre pola šest?

- Ma ne, ne… mislim…

foto: Fonet
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.