ŽELEZNJAK: Rusija se neće mešati u izbore u Srbiji!
Foto: Fonet

dobri odnosi

ŽELEZNJAK: Rusija se neće mešati u izbore u Srbiji!

Železnjak je rekao da je siguran da će i sledeći predsednik Srbije nastaviti tradicionalni kurs jačanja odnosa dve zemlje
Objavljeno:

Zameniki generalnog sekretara Jedinstvene Rusije i član Komiteta Državne Dume za međunarodne odnose Sergej Železnjak, izjavio je danas da se Rusija neće mešati u predsedničke izbore u Srbiji, ali da je siguran da će i sledeći predsednik Srbije nastaviti tradicionalni kurs jačanja odnosa dve zemlje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! - Znam, da na Balkanu zapadni činovnici i ambasdori lobiraju za kandidate na visoke funkcije. Mi takvu praksu smatramo neprihvatljivom i uvređlivom za našu braću Srbe i narode drugih zemalja regiona i sveta," rekao je Železnjak na pitanje da li će Jedinstvena Rusija podržati nekog od kandidata na predsedničkim izborima u Srbiji. On je, kako kaže, imajuci u vidu popularnost Rusije i ruskog predsednika Vladimira Putina, uveren da će sledeći predsednik Srbije nastaviti tradicionalni kurs jačanja strateškog partnerstva dve zemlje i biti veliki prijatelj Rusije. Osvrcući se na isporuku lovaca MiG-29, koje je Srbija dobila od Rusije i dalja očekivanja od vojnotehničke saradnje, on je rekao da je jačanje srpske odbrambene moći važan faktor u uspostavljanju vojnopolitičkog balansa u regionu. - Srbija je konstantno na putu politike zaštite vojne neutralnosti i jačanje njenog vojnotehničkog potencijalna garantuje bezbednost narodu Srbije i celom srpskom svetu - rekao je on. Na pitanje kako u Rusiji ocenjuju procese koji se dešavaju na Balkanu, Železnjak je istakao da brojni razgovori o mogućnsoti raspada BiH, Makedonije i slične teme vezane za prekrajanje granica, nisu rešenje za postojeće probleme i predstavljaju izraz uskih interesa pojedinih političkih grupa.

Bonus video:

Milan St. Protić intervju nedelje

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.