Vučić, Nikolić ili možda neko treći? Evo ko će biti kandidat SNS za predsednika! (FOTO)
Foto: Fonet

ovo svi čekaju

Vučić, Nikolić ili možda neko treći? Evo ko će biti kandidat SNS za predsednika! (FOTO)

Iako su mediji u Srbiji spekulisali da će ovaj vikend biti presudan za odluku o tome ko će biti predsednički kandidat Srpske napredne stranke (SNS), to je i dalje strogo čuvana tajna
Objavljeno: 23:07h

Lider socijalista Ivica Dačić poziva Aleksandra Vučića da donese, kako kaže, "racionalnu odluku" i navodi da jedino njegovo kandidovanje obezbeđuje sigurnu pobedu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Da zajednički izađemo i predložimo zajedničkog kandidata negde oko Sretenja, dakle oko 15. februara", izjavio je 29. decembra 2016. godine Aleksandar Vučić.

foto: Fonet

Da li su se Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić sastali tokom vikenda i da li će i kada zajedno izaći i predložiti zajedničkog kandidata - pitanja su na koja za sada nema odgovora. Za lidera socijalista, međutim, nema dileme da Vučić treba da bude taj zajednički kandidat.

"Izvini te, molim vas, 'oću da pobedim na izborima. Neću da moja sudbina zavisi od toga da li neko ima ambiciju koja nije realna u ovom trenutku. Tako se igrao Boris Tadić, tako se igrao Slobodan Milošević, nadam se da neće Vučić. Siguran sam da neće jer je dovoljno pametan", smatra Dačić.

Politički analitičar Dragomir Anđelković smatra da će Nikolić pred argumentom sigurne pobede Vučića ipak odustati od kandidature i da se između njih dvojice vode pregovori o tome kako da se uz kompromis, Nikolić povuče.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.