SEDNICA VLADE VEČERAS, USVAJA SE ZAHTEV ZA POVRATAK NAŠE VOJSKE I POLICIJE NA KIM: Prisustvuje i predsednik Vučić
Vlada Srbije, Foto: Printscreen/Instagram buducnostsrbijeav

NAJAVA

SEDNICA VLADE VEČERAS, USVAJA SE ZAHTEV ZA POVRATAK NAŠE VOJSKE I POLICIJE NA KIM: Prisustvuje i predsednik Vučić

Proteklih dana su se protiv ove ideje naše strane otvoreno izjasnili šefica nemačke diplomatije Analena Berbok i izaslanik predsednika SAD Gabrijel Eskobar

Objavljeno: 09:30h

Vlada Srbije održaće večeras u 20 časova sednicu na kojoj će i zvanično biti usvojen zahtev Beograda da se po slovu Rezolucije SB UN 1244 od Kfora zatraži povratak naše vojske i policije na Kosovo i Metohiju.

Kabinet bi trebalo da zaseda u Palati "Srbija", a biće prisutan i predsednik Aleksandar Vučić, pišu Novosti. Komandi međunarodne vojne misije biće upućen dokument čiji su ključni detalji objavljeni u ponedeljak, a na koji naša strana ima apsolutno pravo imajući u vidu da ni KFOR ni Euleks nisu mnogo učinili u zaštiti našeg naroda u pokrajini koji mesecima trpi teror Aljbina Kurtija.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Kosovo Online

Inače, odredba Rezolucije 1244 koja se tiče povratka naših bezbednosnih snaga je tako formulisana da iz nje proizilazi obaveza Kfora da omogući dolazak srpske vojske i policije na KiM. Proteklih dana su se protiv ove ideje naše strane otvoreno izjasnili šefica nemačke diplomatije Analena Berbok i izaslanik predsednika SAD Gabrijel Eskobar, čime se direktno krše norme međunarodnog prava i Ujedinjenih nacija.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.