UDRUŽENI PRTISAK NA SRBIJU: Da li će dolazak zapadnih zvaničnika uspeti da smiri situaciju na Kosovu i Metohiji?
Foto: Promo

usijanje

UDRUŽENI PRTISAK NA SRBIJU: Da li će dolazak zapadnih zvaničnika uspeti da smiri situaciju na Kosovu i Metohiji?

U četvrtak 15. decembra Vlada bi trebalo da usvoji zahtev prema kome bi Srbija tražila povratak naše vojske i policije na KiM na osnovu Rezolucija 12 44

Objavljeno:

Srbiju ove nedelje očekuje nekoliko veoma važnih poseta od dolaska ministara za Evropu, Velike Britanije i Francuske, do posete ministra spoljnih poslova Portugala, Gabrijela Eskobara, Miroslava Lajčaka kao i predstavnika Francuske i Nemačke za dijalog.

Predsednik Aleksandar Vučić naveo je da će za Srbiju najteži dan biti subota, 17. decembar kada ćemo biti "izloženi žestokim napadima i pristicima spolja, ne samo hirbirdnim ratom kojem smo bili izloženi i do sada, već do sada najvećim i najtežim mogućim pristicima".

Srbija, osim što se sprema za dolazak brojnih zvaničnika, radi i na tome da članice EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova sa statusnog aspekta ospore najavljenu kandidaturu Prištine za članstvo u EU 15. decembra.

U četvrtak 15. decembra Vlada bi trebalo da usvoji zahtev prema kome bi Srbija tražila povratak naše vojske i policije na KiM na osnovu Rezolucija 12 44.

Da li će dolazak zapadnih zvaničnika uspeti da smiri situaciju na Kosovu I Metohiji ili će je pogoršati i staviti Srbiju u još težu situaciju?

Kakvu diplomatsku ofanzivu priprema Srbija?

Gosti “Usijanja”:

Perko Matović, Centar za nacionalnu politiku Aleksandar Gajović, novinar i književnik

Urednik i voditelj: Jelena Pejović

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.