Dačić: Haradinaj je ratni zločinac
Foto: Zorana Jevtić, ap

oštro

Dačić: Haradinaj je ratni zločinac

On je dodao da Prištinu ne zanimaju stavovi UN, te da je pokušaj formiranja oružanih snaga Kosova dodatni faktor nestabilnosti
Objavljeno:

Ramuš Haradinaj želi sebe da predstavi kao političku žrtvu, a on je ratni zločinac, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, i dodaje da Priština nema pravo po rezoluciji 1244 da formira vojsku Kosova i da će se Srbija svim političkim sredstvima boriti protiv toga.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! - Oni ne mogu bez glasova Srpske liste da donesu takvu odluku. Na to nemaju pravo po rezoluciji 1244 i takva odluka je nelegalna. Po toj rezuliciji jedine oružane snage su UN - KFOR - pojasnio je Dačić za RTS. On je dodao da Prištinu ne zanimaju stavovi UN, te da je pokušaj formiranja oružanih snaga Kosova dodatni faktor nestabilnosti i da će se Srbija boriti protiv toga svim političkim sredstvima. Dačić je uveren da ne postoji mogućnost da poslanici Srpske liste glasaju za formiranje vojske Kosova. - Ako poslanici glasaju u skladu sa interesima srpskog naroda koji živi na KiM onda neće glasati za formiranje vojske Kosova - naglasio je on. Govoreći o slučaju Ramuša Haradinaja on je istakao da kosovski političar želi sebe da predstavi kao političku žrtvu što, kako kaže, nije tačno. - On je ratni zločinac. Francuski sud odložio je odluku, zakazao novo ročište za 2. mart, tražeći nova dokumenta od srpske vlasti - pojasnio je Dačić. Dodaje da se političkim pritiscima pokušava da oslobodi ratni zločinac i da počinje da veruje da EU želi da legalizuje da su ratni zločini protiv srpskog naroda dozvoljeni i nekažnjivi. - Nije reč o ratnim zločinima za koje je suđeno pred sudom u Hagu, već o zločinima počinjenim posle 1999. godine posle dolaska KFOR-a. Očekujemo da sud odluči po pravu - rekao je Dačić.

Bonus video:

ESPRESO INTERVJU NEDELJE: Jelena MIlić

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.