PREDSEDNIK VUČIĆ PODNEO IZVEŠTAJ O KIM: Slede sastanci sa ambasadorima Kine i Rusije i sa patrijarhom
Aleksandar Vučić, Foto: Nemanja Nikolić, Nebojša Mandić

NAJAVLJENO

PREDSEDNIK VUČIĆ PODNEO IZVEŠTAJ O KIM: Slede sastanci sa ambasadorima Kine i Rusije i sa patrijarhom

Hitan sastanak svih predstavnika tzv. kosovskih institucija sa severa pokrajine sa temom napuštanja svih pozicija u lokalnim samoupravama, sudovima, policiji...

Objavljeno: 11:03h

Sednica Vlada Srbije o situaciju na Kosovu i Metohiji počela je danas oko 10 sati u Palati Srbija u Beogradu, a sednici na poziv premijerke Ane Brnabić prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik je članovima Vlade podneo izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa KiM, koji su najavili povlačenje iz svih prištinskih institucija zbog poslednjih poteza premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Sednici, osim ministara, prisustvuju i direktori javnih preduzeća.

Nakon sednice Vlade, predsednik Vučić za danas ima zakazan niz važnih sastanaka, a sinoć je gotovo pet sati razgovarao sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom povodom situacije na KiM.

Važni razgovori - subota, 5. novembar - Hitan sastanak svih predstavnika tzv. kosovskih institucija sa severa pokrajine sa temom napuštanja svih pozcija u lokalnim samoupravama, sudovima, policiji...

- 10 časova - hitna sednica Vlade Srbije kojoj će prisustvovati predsednik

- 11 časova - Vučić se sastaje sa Čen Bo, ambasadorkom Kine

- 11.30 - razgovor sa Aleksandrom Bocan Harcenkom, ruskim ambasadorom

- 13 časova - Vučić ce razgovarati sa patrijarhom SPC Porfirijem, ali i sa Svetim Sinodom SPC

U nedelju veliki skup u Mitrovici

Desetine hiljada srpskih zastava

U nedelju će čitav sever KiM biti okićen desetinama hiljada srpskih barjaka, čime će srpski narod jasno pokazati i Kurtiju i čitavom svetu u kojoj državi živi. Kako Kurir saznaje, na velikom sveopštem narodnom skupu srpskog naroda koji će se održati u Kosovskoj Mitrovici svaki Srbin doneće zastavu države kojoj pripada, to jest srpsku trobojku, čime će jasno i nedvosmisleno pokazati da ne pristaje da bude posramljen ili ponižen! Politički predstavnici sa severa KiM najavili su i proteste počev od nedelje.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.