PREDSEDNIK NIKOLIĆ O KOSOVU HITNO SA AMBASADORIMA RUSIJE, SAD I KINE: Sačuvati stabilnost u regionu!
Foto: Beta / Miloš Miškov

posle peha u briselu

PREDSEDNIK NIKOLIĆ O KOSOVU HITNO SA AMBASADORIMA RUSIJE, SAD I KINE: Sačuvati stabilnost u regionu!

Povod sastanaka kojima prisustvuje i Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, jeste situacija na Kosovu posle sinoćnje runde pregovora u Briselu, saznaju Novosti
Objavljeno: 14:51h

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić informisao je ambasadore Rusije, Kine i SAD o razgovorima srpske delegacije sa predstavnicima Prištine u Briselu i sa ponašanjem kosovske delegacije koje nije bilo u cilju postizanja dogovora.

Na sastancima je zaključeno da je neophodno nastaviti dijalog i sačuvati stabilnost u regionu i da se ne sme dozvoliti da dođe do bilo kakvog ugrožavanja bezbednosti građana.

Nikolić je razgovarao sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, Kine Li Mančangom i SAD Kajlom Skatom.

Nikolić se prethodno sastao sa Karlom Robin Herši, novom koordinatorkom Ujedinjenih nacija u Srbiji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

DW: Sastanak propao, DA LI ALBANCI SPREMAJU NAPAD na sever Kosova i Metohije?

Predsednik Nikolić je, primajući akreditivno pismo koordinatorke Herši, istakao da je Srbija posvećena saradnji sa Ujedinjenim nacijama i da je izbor novog generalnog sekretara svetske organizacije dodatni podstrek u radu svim agencijama koje deluju u okrilju Ujedinjenih nacija. On je zahvalio na pomoći koje su Ujedinjene nacije pružale Srbiji tokom prethodnih godina, a pogotovo tokom poplava 2014. godine.

Govoreći o problemu Kosova i Metohije, predsednik Nikolić je rekao da je Srbija odlučna da sačuva stabilnost i da ne dozvoli da dođe do bilo kakvih novih sukoba. Takođe, predsednik Nikolić je istakao da je sada red na privremenoj administraciji u Prištini da ispuni ono na šta se obavezala Briselskim sporazumom, a pre svega da omogući formiranje Zajednice srpskih opština.

VUČIĆ U RAŠKOJ SA SRBIMA SA KOSOVA! Hitan sastanak nakon neuspeha pregovora u Briselu!

On je zamerio što se privremena administracija iz Prištine na skupovima koje organizuju Ujedinjene nacije predstvalja samostalno, a ne u okviru delegacija različitih agencija Ujedinjenih nacija.

Koordinatorka Herši se zahvalila predsedniku Nikoliću na srdačnom prijemu i istakla rešenost da se u svom radu fokusira na one oblasti, koje se saradnjom sa Srbijom pokažu kao najbitnije. Ona je rekla da u našoj zemlji radi oko 20 agencija Ujedinjenih nacija koje pokrivaju široki dijapazon aktivnosti, uključujući i humanitarni rad. Ujedinjene nacije su ovde da bi pomogle Srbiji i zato će raditi zajedno sa srpskom državom, kako bi unapredili uslove u kojima građani Srbije žive, rekla je koordinatorka Herši.

(Espreso.co.rs / Agencije / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.