NASTAVAK SARADNJE SRBIJE I BIH: Kuburović i Grubeša o zajedničkim projektima!
Foto: Privatna arhiva

pregovori

NASTAVAK SARADNJE SRBIJE I BIH: Kuburović i Grubeša o zajedničkim projektima!

Kuburović i Grubeša su se saglasili da je dosadašnja saradnja Srbije i BiH u oblasti pravosuđa bila dobra
Objavljeno:

Ministar pravde Nela Kuburović sastala se danas sa ministrom pravde BiH Josipom Grubešom, sa kojim je razgovarala o saradnji i zajedničkim projektima dva ministarstva.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kuburović i Grubeša su se saglasili da je dosadašnja saradnja Srbije i BiH u oblasti pravosuđa bila dobra, posebno imajući u vidu intezivnu saradnju u oblasti međunarodno pravne pomoći.

Grubeša je ministarku Kuburović upoznao da se BiH nalazi u procesu reforme pravosuđa i javne uprave, kao i da je krenula u predpristupne pregovore sa EU.

On je istakao da bi toj zemlji bila veoma značajna pomoć Srbije u oblasti evrointegracija, imajući u vidu da je Srbija već otvorila Poglavlje 23 i da se nalazi par koraka ispred BiH na putu ka EU.

Ministarka Kuburović je naglasila da će Ministarstvo pravde pružiti svu neophodnu pomoć kolegama iz BiH, kako po pitanju reforme pravosuđa, tako i po pitanju evrointegracija.

Na sastanku je posebno istaknuta saradnja u oblasti izvršenja krivičnih sankcija, budući da se BiH nalazi u fazi izgradnje prvog federalnog zatvora, a Kuburović je rekla da Ministarstvo pravde i u tom pogledu stoji na raspolaganju.

Kuburović je istakla da Ministarstvo pravde posebnu pažnju posvećuje jačanju kapaciteta zatvora u cilju poboljšanja uslova u kojima borave osuđena i pritvorena lica, a u skladu sa standardima EU.

Ona je ukazala da je pored rekonstrukcije i adaptacije postojećih zatvora u toku izgradnja nove zatvorske ustanove u Pančevu, koja bi do kraja ove godine trebalo da krene sa radom, a da će uskoro otpočeti i radovi na izgradnji novog zatvora u Kragujevcu.

Ministar Grubeša je izrazio posebno interesovanje za funkcionisanje Centra za obuku zaposlenih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija i izrazio želju za razmenu iskustava u toj oblasti.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.