DVERI VULINU: Napadaš nas jer ne smeš Stefanovića!
Foto: Marina Lopičić, Fonet

opleli!

DVERI VULINU: Napadaš nas jer ne smeš Stefanovića!

Pokret Dveri odgovorio je na napade Aleksandra Vulina
Objavljeno:

Dveri su izdale saopštenje u kom prozivaju Aleksandra Vulina, koga su optužili da ih napada jer ne sme da napadne ministra Stefanovića.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Saopštenje prenosimo u celosti:

"U obrazloženju Dveri da, nakon skandala sa zloupotrebom službenog vozila, vi treba da podnesete ostavku, jer ste najodgovorniji za sve što se dešava u vašem ministarstvu, nije navedeno ništa što nadležni državni organi nisu potvrdili – Viši sud i Ministarstvo unutrašnjih poslova i što vi sami niste potvrdili svojom jučerašnjom izjavom. Ne tvrdimo mi, da su se uhapšeni bavili proizvodnjom i trgovinom narkoticima, nego im to krivično delo stavljaju na teret Ministarstvo unutrašnjih poslova i Viši sud. Nemojte, gospodine Vulin, vi da govorite o moralu i poštenju, degutantno je. Ali, nas ne iznenađuje ništa što dolazi od čoveka koji trguje srpskim interesima, koji učestvuje u prodaji i predaji Kosova i Metohije Albancima preko svojih poslanika Srpske liste. Gospodine Vulin, obavestite javnost o čemu se razgovaralo na sastanku Vučića sa predstavnicima Srpske liste u Beogradu. Objasnite taj skandal da su se na tom sastanku predstavnici ove liste međusobno optuživali ko je uzeo koliko para za Tačijev izbor za predsednika. Koliki je bio vaš procenat? Objasnite građanima Srbije vaš biznis sa srpskom teritorijom, šta vi radite sa našom južnom pokrajinom i zašto ste toliko „posvećeni“ ovom pitanju? Možete vi slobodno da izgovarate najgnusnije laži predsedniku Dveri, Bošku Obardoviću, i da mu upućujete najgore uvrede. Vaš problem je što sve to radite u pokušaju da izbegnete da odgovorite na argumente koje Dveri iznose, da izbegnete svaku odgovornost i sačuvate fotelju. To je taktika kojoj vas je naučio najveštiji manipulator, vaš prijatelj, Aleksandar Vučić, kako nikada ne biste morali da govorite o sopstvenoj odgovornosti.

foto: Stefan Jokić

Srećom, građani imaju konačnu reč i nikakvim manipulacijama ne možete da izbegnete odgovornost ni vi niti vaš gazda Vučić jer ste vi unapredili pljačkaški sistem koji je ojadio Srbiju i narod preko stranačkih parazita, tajkuna koji ne plaćaju porez, kriminalaca koje oslobađate, inostranih firmi koje dobijaju enormne subvencije, a izrabljuju naše radnike, inostranih banaka koje pljačkaju građne preko nepovoljnih kredita. Činjenica da vi, čak, i ne razumete zašto treba da podnesete ostavku posebno je zabrinjavajuća. Vi ste još samo jedan u nizu primera koji jasno pokazuju da Vučićev režim nema granica u ispoljavanju samovolje, uzurpaciji institucija, zloupotrebi moći i funakcija, suspendovanju pravne države. Pokušaćemo da vam pomognemo da shvatite da to što ste ministar ne znači da je Ministarstvo vaš privatni posed, vaš feud i da imate jednog gazdu Aleksandra Vučića, pa da možete da radite šta god hoćete dok ste u njegovoj milosti. To što ste ministar znači da ste vi odgovorni građanima ove zemlje, da ste najodgovorniji za sve što se dešava u vašem ministarstvu i da za to snosite moralnu, političku i zakonsku odgovornost. To je razlog zašto Dveri zahtevaju vašu ostavku. Ne možete svoju odgovornost da prenosite na službenike u Ministarstvu, da biste sebe zaštitili.

foto: Nebojša Mandić

Juče ste priznali da je vozilo Ministarastva zloupotrebljeno i da je bilo stavljeno na raspolaganje licima koja nisu imala prava da ga koriste, to je upravo ono što i mi tvrdimo. Državni sekretar Aleksandar Jablanović je priznao da je njegov brat bio u vozilu. Iz Višeg suda je objašnjeno da je Marku Jablanoviću, bratu državnog sekretara, i još trojici određen pritvor „zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da ponove krivično delo“. Ministarstvo unutrašnjih poslova je potvrdilo da su „četiri osobe uhapšene zbog nelegalne proizvodnje i trgovine narkoticima“. Gospodine Vulin, izgleda da je stanje u vašoj koaliciji sve gore, da pucate po svim šavovima, pa pošto ne smete da napadnete ministra Stefanovića napali ste Dveri" - stoji u saopštenju za medije.

Bonus video:

Ovim ispadima su nas političari nasmejali

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.