BRNABIĆ: Neću da uđem u SNS, volela bih da Vučić ostane premijer!
Foto: Zorana Jevtić

Otvorila dušu

BRNABIĆ: Neću da uđem u SNS, volela bih da Vučić ostane premijer!

"Jedna stvar me je iznenadila, a što kao građanka nisam znala. To je da u najrazvijenijim zemljama kao što su Švedska ili Nemačka ne možete da budete ministar ako niste član stranke" rekla je ministarke gostujući na N1
Objavljeno:

Ana Brnabić je gostujući u Novom danu na TV N1 izjavila da je "apsolutno za to" da su SNS i Aleksandar Vučić u poslednje dve tri godine uradili dobre stvari i da su doneti zakoni koji proteklih 20 godina nisu doneti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Govoreći o mogućoj kandidaturi premijera Aleksandra Vučića na predstojećim predsedničkim izborima, Ana Brnabić kaže da bi volela da Vučić ostane premijer. Ona je izjavila da neće postati član SNS jer čeka da kao građanka stekne više poverenja u stranke da će održati kurs koje su jednom odredile.

"Jedna stvar me je iznenadila, a što kao građanka nisam znala. To je da u najrazvijenijim zemljama kao što su Švedska ili Nemačka ne možete da budete ministar ako niste član stranke. Šveđani su se iznenadili kada su čuli da nisam član stranke. I dalje mislim da je doboro imati nestranačke ličnosti u vladi", objašnjava Brnabić.

Ona je rekla da se u lokalnim samoupravama koje ne rade dobro svoj posao moraju kažnjavati odgovorni ljudi, a ne same lokalne samoprave jer u suprotnom građani plaćaju te kazne. Zbog toga su podnete prekršajne prijave protiv šestoro čelnih ljudi lokalnih samouprava koje su najgore, odnosno nisu uradile taj posao.

Ministarka je rekla da je kao građanka frustrirana što i posle sedam godina nije završen posao prenosa matičnih knjiga u elektronsku formu.

Prema njenim rečima Upravnom inspektoru je dat nalog da se u svim opštinama izvrši kontrola prebacivanja matičnih knjiga u digitalnu formu, a da se na svakih nedelju dana vrši nadzor i šalju novi podaci.

foto: Dragana Udovičić

Ministarka je potvrdila da se posle 1. juna neće overavati zdravstvene knjižice. Prema njenim rečima, to je uvođenje zdravog razuma u birokratiju i dodaje da nema osnova da poslodavci stalno overavaju knjižice kada već postoji podatak da je zdravstveno osiguranje uplaćeno.

Od početka godine počela je nagradna igra koju organizuje Ministarstvo finansija, a u okviru koje građani treba da sakupljaju i šalju fiskalne račune kako bi stekli mogućnost da od džave dobiju stan.Prema rečima ministarke efekat ove nagradne igre trebalo da bude veći priliv novca u budžet i više novca za građane "koji će se vratiti kroz škole, vrtiće, puteve".

"Vlada Srbije je u decembru 2015. godine usvojila nacionalni akcioni plan protiv sive ekonomije. Fiskalna lutrija je jedna od 68 aktivnosti u okviru tog akcionog plana, a preporučena je i od strane privrede i organizovana na bazi nekih međunarodnih iskustava", kaže Brnabić.

BONUS VIDEO:

Anketa: Pitali smo građane da li znaju da su banci dužni 986 evra

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.