ŽIVKOVIĆ: Nova stranka je jedina opozicija Vučićevom režimu u Srbiji, i nisam srećan zbog toga!
Foto: Filip Plavčić

slažete se?

ŽIVKOVIĆ: Nova stranka je jedina opozicija Vučićevom režimu u Srbiji, i nisam srećan zbog toga!

Živković je rekao da su oni najdoslednija opozicija ne samo po jačini reči koje izgovaraju, nego po ukupnom delovanju, i u parlamentu i van njega
Objavljeno:

Predsednik Nove stranke Zoran Živković, u intervjuu za novinsku agenciju Patria rekao je da je on jedina ličnost u Srbiji koju smatraju pravom opozicijom Srpske napredne stranke, i da nije srećan zbog toga.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Živković je rekao da je stranka koju vodi najdoslednija opozicija režimu Aleksandra Vučića, ne samo po jačini reči koje izgovaraju, nego po ukupnom delovanju, i u parlamentu i van njega.

- Imamo jasne programe, ponudili smo nekoliko desetina predloga zakona, podnosimo najveći broj amandmana na režimske zakone, prisutni smo u svim vanparlamentarnim događanjima i očigledan je strah režima od nas. Druge stranke demokratske opozicije su u ove četiri godine imale svoja previranja i ja se nadam da su iz toga izašle i da će intenzivnije i konkretnije nastaviti svoj aktivizam zajedno sa nama. Svoju despotsku vlast Vučić neprestano koristi za uništavanje Srbije, za razaranje institucija, za osiromašivanje naše zemlje, za afirmaciju primitivizma i kriminala iz svog okruženja, ali i za demonizaciju svojih političkih protivnika i time danas nastavlja ono što je radio kao Miloševićev ministar informisanja u vreme kada je ubijen srpski novinar Slavko Ćuruvija. Blaćenje mog delovanja i mene lično je počelo još davne 96. godine, kada sam predvodio demokratske građanske proteste protiv izborne krađe koju je Milošević tada sproveo - rekao je Živković, i napomenuo da je nebrojeno laži izrečeno o njemu, o ljudima iz njegovog okruženja, i da nema volje da te laži ponovo demantuje.

foto: Filip Plavčić

Kako je rekao, ništa od toga nije tačno, ali izgleda da je to sudbina ljudi koji u ovom regionu žele prosperitetnu budućnost svojim sugrađanima, posebno mladima.

- I dobro sam prošao! Mene samo svakodnevno blate, a boljeg od mene, dr Zorana Đinđića – ubili su. Svako ko na Blakanu želi da se bavi politikom, mora da ima dovoljno hrabrosti i dovoljno jak stomak da bi podneo nacionalističke i banditske napade. Naravno da neću odustati, jer bi to bila pobeda kriminala i primitivizma, a to ne smem da dopustim zbog građana Srbije, zbog mojih prijatelja, njihove i moje dece – zbog normalne budućnosti Srbije - rekao je Živković.

Prema njegovim rečima, akcijom Sablja je praktično uništen kriminal u Srbiji. Kako kaže, u modernoj istoriji Evrope nije zabeležena takva efikasna akcija policije i pravosuđa, međutim da su ipak kriminalci kao korov, i da morate stalno da vodite borbu protiv njih.

- Već pomenuti manekeni i mangupi, a posebno Vučićevi „državni“ kriminalci, ponovo su Srbiju učinili sigurnom kućom za organizovani kriminal. Slični režimi u okruženju su od celog Balkana napravili raj za kriminalce. Oni vrlo uspešno sarađuju bez obzira na veru i naciju, a svaki organizovani kriminal po svojoj definiciji ima uporište i u državnim organima, i to u samom vrhu. Mi danas na Balkanu, i u Srbiji i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, na vlasti imamo drugu ili treću generaciju predstavnika kriminalnog patriotizma koji ideološki nastavljaju četništvo, ustaštvo i druge vrste ekstremnog nacionalizma, a praktično sprovode metod delovanja Al Kaponea - rekao je Živković.

Govoreći o javnom dugu Srbije, Živković je rekao da je više od 25 milijardi evra ogromna cifra, i da je ona bila dva i po puta manja kada je on bio premijer.

foto: Filip Plavčić

- Tako ogromno povećanje javnog duga je cena nesposobnosti prethodne, a posebno aktuelne Vučićeve vlasti i time se ekstremno komplikuju i otežavaju uslovi za dalji razvoj naše države i za prosperitet sledeće generacije. Rešenje je jednostavno i teško – potrebne su nam nove velike investicije, ali ne u demagoške projekte čiji je cilj očuvanje vlasti režima, nego u ono što je za razvoj Srbije stvarno neophodno. Postoji jasan mehanizam kako do toga treba doći, a prva prepreka tom projektu je aktuelna vlast. Zato je treba hitno smeniti, a Srbiju vratiti na put kojim je ona pošla nakon 5. oktobra 2000. godine, na put koji je prekinut atentatom na Zorana Đinđića i preuzimanjem vlasti počekom 2004. godine - rekao je Živković.

(Espreso.co.rs / Patria)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.