Vučić u Davosu odgovorio na pitanje DA LI ĆE SE KANDIDOVATI ZA PREDSEDNIKA SRBIJE!
Foto: Fonet

Drugi dan

Vučić u Davosu odgovorio na pitanje DA LI ĆE SE KANDIDOVATI ZA PREDSEDNIKA SRBIJE!

Premijer Vučić poručio je danas sa Rojtersovog "Global Markets" foruma, u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, da su mir i stabilnost glavni ciljevi Vlade Srbije
Objavljeno: 14:09h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić nastavlja danas učešće u Svetskom ekonomskom forumu u Davosu kao i seriju susreta sa vodećim svetskim državnicima i prvim ljudima najznačajnijih ekonomskih institucija na marginama foruma.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Današnji dan će, prema rečima premijera, biti rezervisan za ekonomske i medijske sastanke i teme.

Premijer Vučić poručio je danas sa Rojtersovog "Global Markets" foruma, u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, da su mir i stabilnost glavni ciljevi Vlade Srbije.

- U turbulentnoj atmosferi u svetu nije lako održati stabilnost na Balkanu, ali Srbija ulaže mnogo napora u svoj najvažniji cilj - da održi mir i stabilnost u regionu - rekao je srpski premijer odgovarajući na pitanja koja su se mahom odnosila na ekonomske reforme njegove vlade, planove Srbije i situaciju u regionu.

Poručio je da Srbija ostaje posvećena pridruživanju Evropskoj uniji, te da veruje da Zapadni Balkan može da bude pokretačka snaga ekonomskog razvoja Evrope.

foto: Reuter

Premijer je na pitanje da li će se kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima rekao da još nije doneo odluku i da je u Davosu da bi rešio važnija pitanja za Srbiju i srpski narod.

Na Rojtersovom forumu posvećenom globalnim tržištima, Vučić je rekao da će Srbija učiniti sve da ubedi investitore da neće ponavljati greške iz prošlosti i da će gledati u budućnost, što znači ekonomsku i političku saradnju između suseda, a ne sukobe i rat.

Na pitanje kako je srpski narod doživeo Bregzit i nedavne izbore u Americi, Vučić kaže da su Srbi po pitanju Bregzita podeljeni, kao i Britanci, a da je više od 90 odsto građana bilo “ushićeno” zbog Trampove pobede, najviše zbog toga što smatraju da je SAD bila pristrasna tokom sukoba na Balkanu.

Govoreći o evropskim integracijama, Vučić je rekao da će Srbija uraditi svoj deo posla – kreirati bolje ekonomsko okruženje, na čemu je do sada dosta urađeno, te da će se starati o vladavini prava i ubuduće.

A onda je sve na zemljama članicama EU – naglasio je Vučić.

Poručio je da Srbija ostaje posvećena pridruživanju Evropskoj uniji, te da veruje da Zapadni Balkan može da bude pokretačka snaga ekonomskog razvoja Evrope.

foto: Vlada Srbije / Promo

Ništa još o predsedničkim izborima

Premijer je na pitanje da li će se kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima rekao da još nije doneo odluku i da je u Davosu da bi rešio važnija pitanja za Srbiju i srpski narod.

Vučić će se dans sastati i sa predstavnicima Blumberga, Rojtersa, koji bi da naprave neke nove stvari u Srbiji, ali i s predstavnicima arapaskih i azijskih kompanija koje žele ulazak na tražišta poljoprivrednih proizvoda, s predstavnicima kineskih kompanija koji su zainteresovane za namensku industriju, ali i s onima koji već rade u Srbiji, poput Tarketa, Lukojla, naveo je Vučić.

foto: Fonet

Dva važna jučerašnja razgovora

Premijer je juče razgovarao sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, odlazećim američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom, predsednicom Švajcarske Doris Lojtard, predsednikom Svetske banke Džimom Kimom kao i bivšim britanskim premijerom Gordonom Braunom, koji je na Forumu u svojstvu specijalnog uzaslanika UN za obrazovanje.

On je kao posebno značajne izdvojio razgovore sa predsednikom Si Đipingom i Bajdenom, ukazujući da sastanci sa njima predstavljaju veliku čast za Srbiju.

Sa direktorom Svetske banke Džimom Kimom, Vučić je razgovarao o ekonomskim reformama koje je Srbija sprovela, a premijer je prvog čoveka Svetske banke pozvao da poseti Srbiju.

Vučić je razgovarao i sa osnivačem Foruma, nemačkim ekonomistom Klausom Švabom i premijerom Šri Lanke Ranilom Vikremensingeom, kao i direktorom kompanije Ahold Delhaize Dikom Boerom.

foto: Fonet

Dogovoreni mnogi susreti

Do kraja boravka u Davosu predviđeni su i susreti sa s premijerom Gruzije Giorgijem Kvirikašvilijem, Martinom Šulcom, Sebastijanom Kurcom, Federikom Mogerini, Johanesom Hanom...

Sve te susrete bi, kako je ranije naglasio Vučić trebalo iskoristiti za jačanje pozicije Srbije i da je Srbija pouzdan partner koji će sačuvati mir.

Na Forumu će se, pored toga, dosta čuti o ekonomskim planovima za ovu i narednu godinu, što je za našu zemlju od ključnog značaja jer će se videti koje su to nove strategije rasta.

BONUS VIDEO:

Krađa kućica za pse ispred opštine Stari grad

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.