Mustafa poziva na smirenost u odnosima Beograda i Prištine
Foto: Fonetap

Premijer kosova o sukobu

Mustafa poziva na smirenost u odnosima Beograda i Prištine

"Mi ne želimo da odgovorimo na tu pretnju istim jezikom. Nas interesuje kako da živimo u dobrosusedskim odnosima sa Srbijom", rekao je kosovski premijer u intervjuu
Objavljeno: 09:43h

Kosovski premijer Isa Mustafa pozvao je na smirenost u odnosima između Prištine i Beograda posle "rata rečima" koji je izbio izmedju dve strane proteklog vikenda, prenosi Glas Amerike (VOA).

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Mustafa je, u intervjuu za servis VOA na albanskom jeziku, odgovorio na komentare predsednika Srbije Tomislava Nikolića koji je rekao da je njegova zemlja spremna da pošalje vojsku na Kosovo da zaštiti Srbe ako treba, nakon što je voz sa natpisom "Kosovo je Srbija" u subotu sprečen da uđe na Kosovo.

Mustafa je Nikolićevu izjavu ocenio kao "neodgovornu" i kao pretnju "ne samo po Kosovo, već i po Balkan".

"Mi ne želimo da odgovorimo na tu pretnju istim jezikom. Nas interesuje kako da živimo u dobrosusedskim odnosima sa Srbijom", rekao je kosovski premijer u intervjuu.

VOA navodi i da je američki ambasador u Prištini Greg Delavi putem Tvitera izrazio zabrinutost zbog pitanja voza i pozvao na "uzdržanost svih strana", istakavši da je između Beograda i Prištine potrebna "normalizacija, a ne konfrontacija".

BONUS VIDEO:

ESPRESO JE BIO U SRPSKOM VOZU ZA KOSOVO: Posle drame, tenzije i sati čekanja, voz se ipak vratio u BEOGRAD! (FOTO)(VIDEO)

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.