RUSKI POSLANIK: Zbog Vučićevih jakih nerava nema rata u centru Evrope!
Foto: Fonet

Nakon incidenta sa vozom

RUSKI POSLANIK: Zbog Vučićevih jakih nerava nema rata u centru Evrope!

Po mišljenju ruskog parlamentarca, subotnji incident potvrđuje da se pripremaju provokacije usmerene na suprotstavljanje promenama koje će u politici SAD i NATO-a nastupiti posle inauguracije Donalda Trampa.
Objavljeno:

Samo zbog miroljubivosti i jakih nerava koje je ispoljilo rukovodstvo Srbije i lično Aleksandar Vučić, nije došlo do oružanog konflikta u centru Evrope.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

To je izjavio zamenik sekretara Generalnog saveta „Jedinstvene Rusije“ i član Komiteta Državne dume za međunarodna pitanja Sergej Železnjak komentarišući incident sa vozom koji je iz Beograda išao u Kosovsku Mitrovicu i morao da se vrati zbog pretnje kosovskih Albanaca.

Po mišljenju ruskog parlamentarca, subotnji incident potvrđuje da se pripremaju provokacije usmerene na suprotstavljanje promenama koje će u politici SAD i NATO-a nastupiti posle inauguracije Donalda Trampa. "Sada, kada tim novoizabranog predsednika SAD još nije formiran i nije na vlasti, važno je budno motriti i presecati dejstva koja podrivaju procese rešavanja konflikata na Balkanu“, istakao je Železnjak za “Rusku reč”.

foto: Espreso.co.rs

Smatra da rukovodstvo EU, koje je 19. Aprila 2013. preuzelo odgovornost za sarađu Srbije sa kosovskim Albancija, i sada hitno treba da preduzme sve potrebne mere kako bi se obezbedila sloboda kretanja i zaštita prava, časti i dostojanstva Srba koji žive na teritoriji KiM. "Huliteljski i demonski zvuče izjave kosovskih Albanaca da su ''nacionalistički i provokativni'' prikazi fresaka srpskih pravoslavnih svetinja na Kosovu kojima je bio ukrašen voz”, naveo je Železnjak. Komentarišući poziv da se u Crnoj Gori organizuje referendum o svrsishodnosti njenog članstva u NATO-u, koji su 13. januara uputili lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević, Železnjak je tu inicijativu okarakterisao kao „važnu i blagovremenu odluku, na čijoj realizaciji insistira sam narod Crne Gore”. Prema tome, kaže, bilo bi nedalekovido i nerazumno ako bi sadašnja vlast u zemlji i međunarodna zajednica pružile otpor održavanju referenduma i ignorisale njegov rezultat.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.