DVERI: Poslanik SNS priznao da će Vlada uvesti sankcije Rusiji
Foto: Fonet

u tv duelu

DVERI: Poslanik SNS priznao da će Vlada uvesti sankcije Rusiji

Prenosimo saopštenje višeg savetnika poslaničke grupe Dveri i člana Predsedništva, Jugoslava Kiprijanovića, u vezi sa izjavom narodnog poslanika SNS da će vlada uvesti sankcije Rusiji
Objavljeno:

"U direktnom TV duelu narodnog poslanika SNS Marka Parezanović i predsednika Dveri Boška Obradovića, održanom 11. januara u okviru "Dnevnika zapadne Srbije", Parezanović je priznao da će na putu učlanjenja Srbije u EU Vlada Republike Srbije biti prisiljena da uvede sankcije Rusije i ukine ekskluzivni Sporazum o slobodnoj trgovini koji Srbija ima sa Ruskom Federacijom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kada je uhvaćen u ovom neplaniranom priznanju, narodni poslanik SNS je počeo da se nevešto izvlači da nije mislio na uvođenje sankcija Rusiji. Svima koji prate pogubne evropske integracije Srbije više je nego jasno da u okviru usklađivanja spoljne politike i bezbednosti Srbija mora da sledi direktivu EU o uvođenju sankcija Rusiji ako hoće da postane član EU" - stoji u saopštenju Dveri. "Ono što, međutim, Parezanović čak nije ni pokušao da negira jeste da će na ovom sada već katastrofalnom putu Srbije u EU po svaku cenu Srbija morati – ako želi da postane član EU – da se odrekne po nas izuzetno povoljnog ekonomskog sporazuma o slobodnoj trgovini sa Ruskom Federacijom, po kome 99% naših domaćih proizvoda izvozimo na tržište Rusije bez carina. To je, uostalom, i glavni motiv zašto brojne strane kompanije dolaze u Srbiju jer onda svoje proizvode koji su ovde proizvedeni mogu da izvoze u Rusiju bez carina. To ne mogu članice EU i to neće moći ni Srbija ako želi da postane član EU.

foto: Fonet

Srbija je dobila ponudu od ruskog predsednika Putina da se ovaj sporazum proširi i na prostor Evroazijskog ekonomskog saveza, koji predstavlja još veće tržište za naše proizvode, ali Vlada Srbije ne sme da uđe u ovaj aranžman zbog pritisaka iz Brisela" - kaže se u saopštenju. "Zato Srpski pokret Dveri izlazi na predsedničke izbore sa svojim predsedničkim kandidatom Boškom Obradovićem da bi građani Srbije mogli da izaberu jednu drugačiju politiku od ove štetne politike evrofanatizma u kojoj se zarad puta u EU žrtvujusvi srpski nacionalni, državni i ekonomski interesi. Od velikog je značaja da smo dobili ovo javno priznanje jednog narodnog poslanika iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, jer se tako otkriva na šta su sve oni spremni da bi ispunili diktate svojih gazda iz Brisela. To je samo deo dugova koje naprednjaci moraju da vrate zbog podrške koju su dobili iz EU da bi došli na vlast u Srbiji. Setimo se svi kako je 2012. godine iz Brisela stigla čestitka Tomislavu Nikoliću za pobedu u drugom krugu predsedničkih izbora tri sata pre zatvaranja birališta. Na šta su sve naprednjaci spremni da bi ponovo dobili takvu čestitku iz Brisela na predsedničkim izborima u aprilu ove godine?" - zaključuje Kiprijanović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.