VUČIĆEVO POSLEDNJE UPOZORENJE ALBANCIMA: Ne pokušavajte da ubijate Srbe!
Foto: Stefan Jokić

DRžava je na nogama

VUČIĆEVO POSLEDNJE UPOZORENJE ALBANCIMA: Ne pokušavajte da ubijate Srbe!

- Mir je u svačijem interesu neka se ne igraju i neka ne ruše ono što smo dugo gradili - rekao je premijer
Objavljeno: 19:07h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zakazao je vanrednu konferenciju za štampu povodom situacije na Kosovu i Metohiji. U 18h je počela hitna sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Želim da vas obavestim da smo saznali da su Albanci iz Lužana pokušali da miniraju prugu, poslati su sa dugim cevima na Jarinje gde su trebali da uhapse putnike voza. Hteli su da dovedu do velikih sukoba. Srbi koji žive na području Lužana, tu nema Albanaca, opkružili su Albance koji su poslali 17 blindiranih vozila sa specijalnim jedinicama Rosu, sa željom da počne veći sukob - započeo je premijer.

- Moja odluka je bila da zaustavim voz u Raškoj i ponosan sam na tu odluku, kako bi se spasili životi novinara. Već sam razgovarao sa Federikom Mogerini. Večeras ili sutra ću pokušati da se čujem sa Amerikom i Rusijom i da ih obavestim o ovom incidentu. Ovo je moja poslednja molba i upozorenje Albancima na Kosovu i Metohiji da ne pokušavaju da napadnu srpski narod jer Srbija te napade neće dozvoliti. Nama je jedini problem ako neko pomisli da može da ubija Srbe, mir je u svačijem interesu neka se ne igraju i neka ne ruše ono što smo dugo gradili. Voz sa običnim putnicima nije pretnja nikome. Autobusi sa crnim orlovima prelaze preko Srbije svaki dan, nikad nismo pravili problem. Onaj ko pomisli da može da ubija Srbe, ima moju molbu da ne ubija Srbe, pošto ćemo morati da intervenišemo. I neka ne tumače moje reči kao pretnju - istakao je Aleksandar Vučić.

Konferencija je završena, a premijer je rekao da ne može dalje da priča.

Iz Beograda je jutros posle 18 godina krenuo voz za Kosovsku Mitrovicu. On trenutno stoji u Raškoj i čeka se dalje odvijanje situacije.

ESPRESO U SRPSKOM VOZU ZA KOSOVO: Pratite s nama dramu iz sekunda u sekund! (LIVEBLOG)

foto: Espreso.co.rs

Specijalne jedinice su pregledale deo šina nakon što se pojavila vest da je postavljen eksploziv.

ALBANCI SE SPREMAJU DA SRPSKI VOZ DIGNU U VAZDUH! Specijalci na severu Kosova! (FOTO) (VIDEO)

foto: Espreso.co.rs

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.