Vanredna sednica Vlade Srbije o Ramušu Haradinaju u toku
Foto: AP

Nakon odluke francuskog suda

Vanredna sednica Vlade Srbije o Ramušu Haradinaju u toku

U toku je sednica Vlada Srbije na kojoj će jedina tema biti odluka suda u Francuskoj da bivšeg kosovskog premijera Haradinaja pusti da na slobodi čeka na odluku na zahtev Srbije za njegovo izručenje
Objavljeno: 10:48h

Ministar pravde Nela Kuburović i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić održaće danas, nakon sednice Vlade Srbije, konferenciju za noinare na kojoj će govoriti o slučaju Ramuša Haradinaja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U toku je sednica Vlada Srbije na kojoj će jedina tema biti odluka suda u Francuskoj da bivšeg kosovskog premijera Haradinaja pusti da na slobodi čeka na odluku na zahtev Srbije za njegovo izručenje.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sazvao je za danas hitnu sednicu na kojoj će, kako je najavljeno, biti zauzet stav prema toj odluci suda u Kolmaru. Sud u francuskom gradu Kolmar odlučio je juče da iz pritvora pusti Haradinaja, oduzevši mu pasoš i uz obavezu da se dva puta nedeljno javlja policiji.

Haradinaj, kojeg su francuske vlasti uhapsile 4. januara, na slobodi che sačekati konačnu odluku o zahtevu Srbije za njegovu ekstradiciju. Srbija je pre tri dana poslala Francuskoj zahtev za izručenje Haradinaja, a juče je prosledila i dopunu zahteva sa pratećom dokumentacijom i novim dokazima.

Srbija Haradinaja traži za zločine nad civilnim stanovnisstvom u toku 1999. godine za koje mu se nije sudilo u Hagu.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.