Nikolić se sastao sa Krajišnikom, a dobio je i zanimljivo PRIZNANJE!
Foto: Fonet

gost

Nikolić se sastao sa Krajišnikom, a dobio je i zanimljivo PRIZNANJE!

Predsednik Nikolić je sa svojim gostima razgovarao o načinima unapređenja kulturnih veza srpskog naroda na prostorima bivše Jugoslavije
Objavljeno:

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Momčilom Krajišnikom, predsednikom Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore Momčilom Vuksanovićem i akademikom Slobodanom Remetićem.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Predsednik Nikolić je sa svojim gostima razgovarao o načinima unapređenja kulturnih veza srpskog naroda na prostorima bivše Jugoslavije, saopštila je Pres služba Predsedništva.

Poseban akcenat stavljen je na položaj i zaštitu ljudskih prava srpskog naroda u zemljama regiona, kao i zaštitu ćirilice i srpskog jezika. Predsednik Nikolić je predložio da se u saradnji sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti održi naučni skup o srpskom jeziku i pismu i prihvatio da bude pokrovitelj tog skupa.

Predsednik Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Momčilo Krajišnik dodelio je u ime Asocijacije predsedniku Nikoliću plaketu "Oktobarska spomenica Republike Srpske 1991", navodi se u saopštenju.

Inače, ranije danas, Inicijativa mladih za ljudska prava protestovala je zbog najavljenog susreta predsednika Srbije Tomislava Nikolića i osudjenog ratnog zločinca Momčila Krajišnika i ocenila da to predstavlja početak Nikolićeve ratnohuškačke kampanje za predsedničke izbore.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.