TRGOVINSKA RAZMENA SA INDIJOM MOŽE DA DOSTIGNE I MILIJARDU DOLARA: Vučić se sastao sa premijerom Modijem
Foto: Fonet

saradnja

TRGOVINSKA RAZMENA SA INDIJOM MOŽE DA DOSTIGNE I MILIJARDU DOLARA: Vučić se sastao sa premijerom Modijem

Premijer je rekao da su razgovarali o svim aspektima bilateralne saradnje, o tome šta treba da se uradi kako bi se uvećala trgovinska razmena
Objavljeno: 14:12h

Predsednik Vlade Indije Narendro Modi pružiće punu podršku teritorijalnom integritetu Srbije, odnosno, Indija ni na koji način neće priznati kosovsku nezavisnost, izjavio je Vučić. Premijer Srbije takođe veruje da ukupna tgovinska razmena koja je sada na nivou od 130 miliona dolara, može da dostigne i čitavu milijardu za pet do sedam godina.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vučić je, u izjavi novinarima posle sastanka sa premijerom Indije, istakao da je podrška Indije veoma važna za Srbiju, imajući u vidu da se verovatno ponovo bliži glasanje o članstvu Kosova u Unesku. - Zamolićemo ih da budu apsolutno protiv - rekao je Vučić.

Vucić je novinarima nakon sastanka sa Modijem rekao da je taj sastanak velika čast i za Srbiju i za njega lično te da su imali dug i srdačan razgovor i saglasili se po pitanju najvećeg broja važnih političkih tema u današnjem svetu.

foto: Fonet

- Ali, mnogo je važnije da smo razgovarali o svim aspektima bilateralne saradnje, o tome šta treba da uradimo da bismo uvećali našu trgovinsku razmenu koja je na nivou od 130 miliona dolara. Mislim da možemo ne da je udvostručimo ili utrostručimo, već da dođemo do milijarde za svega pet do sedam godina. Kako je rekao od ove godine će raditi mešoviti Komitet koji zbog naše nespremnosti nije formiran u 2016. godini. - Razgovarlai smo o poljoprivredi, od semenske prozivodnje do prerade, zdravstvu, o vojnoj namenskoj industriji, gde postoji više mogućih tipova saradnje naše drazave sa njihovim privatnim kompanijama, naših kompanija sa njihovim, na mnogo načina - rekao je Vučić, i dodao da se razgovaralo i o zajedničkom izlasku na tržište sa Ruskom federacijom. Premijer Srbije Aleksandar Vučić, takođe je dodao da će kasnije danas razgovarati i sa predsednikom Kenije Uhuruom Kenijatom kojeg će takođe zamoliti da glasa protiv kosovskog članstva u Unesku. - Oni na njegovu inicijativu ne priznaju nezavisnost Kosova. Oni su bili uzdržani (na prethodnom glasanju). Pokušaćemo da pridobijemo njihov glas protiv, jer se u Unesku računaju samo glasovi za ili protiv - objasnio je Vučić. Predsednik Vlade je dodao da je iskoristio priliku da premijera Modija pozove u Srbiju.

foto: vlada srbije

- Mislim da će to biti još jedna velika poseta Beogradu. Očekujem da se to uskoro i dogodi - istakao je Vučić.

On je rekao da će Srbija obezbediti najbolje moguće uslove za kompanije iz te zemlje koje će investirati u našoj zemlji.

- Obezbedićemo najbolje uslove za indijske kompanije, a nadam se da će i srpske kompanije naći ovde u Indiji plodno tlo za naše investicije - rekao je Vučić, i čestitao indijskom kolegi Narendru Modiju na veoma dobrim ekonomskim rezultatima.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.