KUCAMO NA VRATA ZABORAVLJENIH ASOVA: Sećate li se ovih političara? Neki sad prave ajvar!
Foto: Beta

GDE SU, ŠTA RADE?

KUCAMO NA VRATA ZABORAVLJENIH ASOVA: Sećate li se ovih političara? Neki sad prave ajvar!

Nekada su bili u žiži javnosti, a danas su u zemlju propali! Gde su i šta rade bivši ministri i poslanici?
Objavljeno: 23:10h

Iako su nekada popunjavali političke sekcije u novinama i na portalima, bivši ministri, ali i neki političari povukli su se sa javne političke scene. Bivši čelni ljudi Vlade, ali i drugi političari koji su bili u žiži javnosti, danas su u drugim foteljama - a evo i kojim!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Profesor Nikola

foto: Beta

Za Nikolu Selakovića, bivšeg ministra pravde nije bilo mesta u novom sazivu Vlade. On je bio ministar od 2012. godine, ali ga je ovog puta zamenila nova ministarka Nela Kuburović. Nikola Selaković, sada je profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Tasovac opet na čelu filharmonije?

Upravni odbor Beogradske filharmonije predložio je Ministarstvu kulture i informisanja, posle sprovedenog konkursa, da za direktora Filharmonije bude izabran Ivan Tasovac. Na konkurs od 10. novembra stigle su prijave dvojice kandidata, Tasovca, koji je nekada bio direktor BF (2001-2013. godine) i Ljubiše Jovanovića, redovnog profesora flaute na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i nekadašnjeg člana Filharmonije (1998-2004).

foto: Beta

Kriterijumi za bodovanje bili su rukovodeće iskustvo, profesionalna biografija, kvalitet predloženog programa rada i razvoja, rezultat glasanja zaposlenih i utisak na intervjuu, a na osnovu njih, Jovanović je dobio 43, dok je Tasovac dobio 96,5 bodova. Udruženje kompozitora Srbije negodovalo je povodom takve odluke jer, kako je navelo, pamti koliku je štetu Tasovac za vreme svojih proteklih mandata naneo nacionalnoj muzičkoj kulturi.

Po mišljenju drugog dela javnosti Ivan Tasovac je sa dosta uspeha obavljao funkciju direkora Filharmonije u periodu od 2001. do 2013. godine, napravivši od mesta gde su održavani koncerti pred polupraznom dvoranom jednu od najznačajnijih ustanova kulture, gde nastupaju najveći svetski umetnici i gde su programi rasprodati po nekoliko meseci unapred.

Udovički se vratila korenima

foto: Emil Vas

Kori Udovički, bivša ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu, vratila se svom Centru za visoke ekonomske studije, pošto je ostala bez fotelje u novoj vladi Aleksandra Vučića.

- Pripremam reorganizaciju i proširenje programa mog Centra za visoke ekonomske studije. Podržavam ministarku Brnabić u njenom nastojanju da obezbedi kontinuitet u radu ministarstva - kazala je Udovički medijima nakon istupanja iz fotelje u Nemanjinoj.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.