Jugović iz Čačka započeo kampanju!
Foto: Privatna arhiva

predsednički izbori

Jugović iz Čačka započeo kampanju!

Bivši potpredsednik Pokreta socijalista će biti kandidatat građana
Objavljeno:

Nekadašnji potpredsednik Pokreta socijalista Bratislav Jugović danas je i zvanično krenuo u predsedničku kampanju, i to iz prostorija Samostalnog sindikata u Čačku. Simbolično, jer je, kako kaže, tu pre deset godina započeo svoj politički put.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U ovim prostorijama sam počeo svoju političku borbu pre 10 godina. Ništa se nije desilo u Čačku, kada je u pitanju sindikalna borba, dok sam bio funkcioner Pokreta socijlista, a da nisam bio u kontaktu sa svojim dragim prijateljima i saborcima iz sindikata. I ovu političku borbu, a to su zapravo predsednički izbori, želim da započnem iz ovih prostorija. Za mene postoji samo ovaj sindikat i više ni jedan – rekao je u uvodnom obraćanju Jugović.

foto: Privatna arhiva

Jugović će biti kandidatat građana, a na povlačenje njegove kandidature ne može uticati ni eventualna kandidatura Aleksandra Vučića, već samo odluka sindikata da podrži nekog drugog kandidata.

Kandidat SNS - a će biti favorit. Međutim, čemu izbori ako mi ne verujemo ni u austajdere i ako je favorit unapred pobedio. Ulazim u trku da pobedim i ideje za koje se zalažem. Izlazim na predsedničke izbore kao kandidat građana, jer smatram da levica mora imati svog kandidata – poručio je Jugović.

On je rekao da ga ne zanimaju eventualne reakcije SNS-a na njegovu kandidaturu jer nikada nije ni bio član te stranke, navodeći da će Pokret socijalista, kao iskreni koalicioni partner SNS-a, podržati njihovog kandidata.

Drugi koalicioni partneri, pre svega mislim na Rasima Ljajića, su odmah posle parlamentarnih izbora najavili svoju kandidaturu. To po meni nije častan i pošten potez. Isto kao i Vulin želim da budem častan i pošten, i podneo sam ostavku na mesto potpredsednika stranke da ne bih opterećivao odnose PS i SNS – rekao je Jugović.

foto: Youtube printscreen

Jugović je pozvao da se svaki predsednički kandidat izjasni o KiM, o odnosu prema Republici Srpskoj, položaju Srba u Crnoj Gori i Hrvatskoj, NATO i EU integracijama, briselskim pregovorima i odnosu prema Vašingtonu i Moskvi.

On je ponovio da je protiv NATO integracija, i da navija da se RS odvoji od BiH i da formira konferederaciju sa Srbijom. Ako postane predsednik, Jugović je rekao da će prekinuti briselski dijalog i da bi on trebalo da se nastavi u Moskvi, naročito posle pobede Trampa u SAD.

Kao jedan od važnijih zadataka naveo je ukidanje bespotrebnih fakulteta kojih ima previše ali i preispitivanje svih do sada stečenih diploma, kako među onimana vlasti tako i u opoziciji. Radnicima je poručio da će se zalagati za usvajanje zakona o obaveznom sindikalnom organizvanju u svakoj firmi.

(Espreso.co.rs / Ozonpress)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.