Janković: Vlast pitanje bezbednosti shvata politizovano i autoritarno!
Foto: Fonet

obdusman o policiji

Janković: Vlast pitanje bezbednosti shvata politizovano i autoritarno!

"Zakonom o policiji nije razradjen način njenog rada, a Uredbom, koja je na brzinu doneta pa se ukida preko noći, ostavljena su nerazumna diskreciona ovlašćenja za zapošljavanje pomoćnih policajaca", rekao je Janković
Objavljeno: 14:33h

Zaštitnik gradjana Saša Janković izjavio je danas da pomoćna policija kao koncept dodatnog bezbednosnog aparata za posebne situacije nije nepoznat ni nov, ali da je način na koji je pokušano njegovo oživljavanje tipičan za politizovano i autoritarno shvatanje bezbednosti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Janković je, navodi se na sajtu zaštitnika, rekao da u nacionalnim strateškim bezbednosnim dokumentima nije opredeljeno zbog čega Srbiji treba i redovna i komunalna i pomoćna policija i BIA, koja po zakonu može da preuzme policijske poslove, ali i privatne bezbednosne agencije sa brojnim ljudstvom i ovlašćenjima. "Zakonom o policiji nije razradjen način njenog rada, a Uredbom, koja je na brzinu doneta pa se ukida preko noći, ostavljena su nerazumna diskreciona ovlašćenja za zapošljavanje pomoćnih policajaca", rekao je Janković povodom donošenja Uredbe o pomoćnoj policiji i njenom najavljenom hitnom ukidanju.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.