PREOKRET? Upaljač SNS-a zapalio iskru sumnje u nezavisnost pravosuđa! (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

SLUČAJNOST ILI?

PREOKRET? Upaljač SNS-a zapalio iskru sumnje u nezavisnost pravosuđa! (FOTO)

Branilac dvojice bivših pripadnika Sektora za tajno praćenje i dokumentovanje MUP-a Srbije, podneo je zahtev za izuzeće tužiteljke iz slučaja. Policajci Dumanović i Trbović su pritvoreni zbog navodnog odavanja službene tajne o Potočarima, a njihov branilac tvrdi da je tokom saslušanja tužiteljka kod sebe imala propagandni materijal SNS-a
Objavljeno:

Podsetimo, Dumanović i Trbović su u oktobru o akciji srpske policije kada su tajno snimali komemoraciju u Srebrenici, a da kod sebe nisu imali službene oznake, progovorili za medije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako je jedan upaljač zapalio iskru sumnje u nepristrasnost tužiteljke koja vodi postupak protiv Milana Dumanovića i Mladena Trbovića, sada već bivših pripadnika policijskog Sektora za tajno praćenje i dokumentovanje zbog navodnog odavanja službene tajne o radu srpskih policajaca tokom komemoracije žrtvama genocida u Srebrenici kada je napadnut premijer Aleksandar Vučić.

foto: Emil Vaš

Branilac dvojice policajaca, Vladimir Todorić, kaže da je tužiteljka kod sebe imala upaljač sa oznakom vladajuće SNS.

OD SRCA: Pročitajte rukom pisanu NOVOGODIŠNJU poruku premijera Vučića Srbiji (FOTO)

“Činjenica da je zamenica javnog tužioca Radmila Jovanović rukovodila postupkom, držeći, igrajući se sa upaljačem Srpske napredne stranke, odnosno propagandnim materijalom stranke kojoj pripadaju ljudi koji su podneli prijave protiv ovih policajaca, jasno je da ona mora biti izuzeta”, objašnjava Todorić.

foto: Espreso

A pre nego što u pritvoreni, Dumanović i Trbović su podneli krivične prijave protiv svojih šefova. U iskazu Unutrašnjoj kontroli policije jedan od njih tvrdio je da su policajci zaduženi za praćenje u Potočarima bili primorani da rade protiv zakona.

“Saznajem da se po njihovom dolasku iz Srebrenice kucaju službene beleške, da im se diktira šta će da napišu, a koje se nigde ne zavode, kucaju se lažni izveštaju, gde se navodi da su ekipe bile u Loznici i Bajinoj Bašti. Odnose se neobrađeni snimci od strane Ivana Ristića, koji je došao u prostorije Odeljenja, a koji je u to vreme bio šef kabineta ministra Nebojše Stefanovića”, navodi se u službenoj belešci.

Pošto su krivične prijave policajaca ubrzo odbačene, obojica su o tome progovorila i za medjie zbog čega su dan pred Novu Godinu završili u pritvoru. Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga“ Željko Veselinović pita se da li to znači da se policajci teraju da krše zakon.

“A da istovremeno pored toga što krše zakon, pritvaranjem se plaše da sutradan svaki policajac koji dobije neku naredbu koja nije u skladu sa zakonom, da on mora da izvrši, inače će dobiti pritvor ili otkaz”, ističe on.

Prema tvrdnji policajaca Srebrenica nije bila jedini put kada su prekršili zakon - tajno su radili i u Banjaluci tokom mitinga i kontramitinga u maju 2016, kao i tokom mitinga opozicionih stranaka u Srbiji pred poslednje republičke izbore.

Ima li istine u navodima ovih policajaca pitali smo Ministarstvo unutrašnjih poslova i da li pod okriljem službene tajne policajci krše zakon, ali nam do kraja dana nisu odgovorili.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.