Tasovac odgovorio Vučiću: Ako je neko hteo Tanjug, što ga nije kupio?! (FOTO)

BEZ DLAKE NA JEZIKU

Tasovac odgovorio Vučiću: Ako je neko hteo Tanjug, što ga nije kupio?! (FOTO)

- Bio sam u Parizu, na Generalnoj skupštini Uneska, posvećenoj zahtevu Kosova za prijem u ovu organizaciju - rekao je ministar kulture
Objavljeno:

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, odgovorio je premijeru Aleksandru Vučiću koji ga je oštro iskritikovao zbog gašenja Tanjuga. Vučić Tasovcu: Razočaro si me, podmetnuo si moja leđa, a ti si se izvukao! (FOTO) On je naveo da su pisanja medija tačna, i da je premijer bio protiv gašenja Tanjuga, ali ne i protiv zakona. - Uz puno poštovanje njegovih razloga - od kojih je sudbina 180 zaposlenih verovatno bila na prvom mestu - moram da kažem da sam ja bio za poštovanje zakona i svako postupanje koje je u skladu sa zakonom. To ne znači da ja lično nisam zabrinut za zaposlene u Tanjugu, kao i sve ostale zaposlene u državnim medijima koji nisu našli kupca. - Po toj Strategiji, da podsetim danas one koji kukaju i napadaju Vladu, dužnost države bila je da izađe iz vlasničke strukture medija i omogući ravnopravnu i fer tržišnu utakmicu. On je dodao da nije tačno da država nije htela da pomogne, već da tu pomoć 15 meseci niko nije tražio.

Fonet Aleksandar Koković
- Drugim rečima - hoćete Tanjug? Zašto ga niste kupili ili mu bar našli kupca? Mogli ste to da uradite za nešto manje od 400 hiljada evra, koliko je za Tanjug traženo u drugom krugu aukcije u Agenciji za privatizaciju. - Pa? Gde ste bili? Šta ste radili tih 15 meseci? Niste čuli za strateške partnere, kredite, biznis planove na osnovu kojih se dobija novac za projekte? - naveo je Tasovac. On se izvinio što nije odgovarao na pitanja o Tanjugu: - Na kraju, dužan sam kratko izvinjenje zbog toga što juče nisam bio ni u Sarajevu, ni u Beogradu, i što nisam odgovarao na pitanja o Tanjugu. - Bio sam u Parizu, na Generalnoj skupštini Uneska, posvećenoj zahtevu Kosova za prijem u ovu organizaciju. Danas sam tu. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.