Šešelj poslao pismo Hagu od 100 strana: Nikada se dobrovoljno neću vratiti!
Foto: Filip Plavčić

vojvoda poručuje

Šešelj poslao pismo Hagu od 100 strana: Nikada se dobrovoljno neću vratiti!

Vojislav Šešelj odgovorio na žalbu Bramerca, koji je tražio novo suđenje ili zatvor
Objavljeno:

Vojislav Šešelj poslao je uoči Nove godine Haškom tribunalu odgovor na žalbu Serža Bramerca, u kojem na sto strana obrazlaže zašto nije utemeljen zahtev glavnog tužioca da se suđenje ponovi ili da se lider radikala proglasi krivim i osudi na zatvorsku kaznu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako Šešelj kaže za "Novosti", ovo je njegovo poslednje obraćanje Hagu, a to je jasno naveo i na kraju svog obimnog podneska:

- Nikada se dobrovoljno neću vratiti u Haški tribunal, jer sam 12 godina proveo u pritvoru i bio na raspolaganju sudu. Tužilaštvo nije dokazalo krivicu, zato što je nema. U Hag neću ići ni na eventualno izricanje žalbene presude.

On se u odgovoru Hagu, u koji su "Novosti" imale uvid, žali i da je tužilac u zahtevu za novim suđenjem zloupotrebio svoj položaj, pre svega "brojnim neprofesionalnim komentarima", kao i da je optužujuća presuda Šešelju "opsesija Tužilaštva". Predsednik radikala podseća i da se na njegovoj oslobađajućoj presudi, koja je objavljena 31. marta 2016, radilo pune četiri godine, što je najduže u istoriji Tribunala.

OSTALI SU ŽIVI, ALI SU NAS NASMEJALI: Ovo su najveće izvale političara u 2016. (VIDEO)

foto: Facebook / Српска радикална странка

Po Šešelju, žalba Bramerca, osim što ima pravne manjkavosti, nije utemeljena ni na jednom argumentu i dokazu, što lider radikala obrazlaže stavku po stavku.

Tužilaštvo smatra da Žalbeno veće treba da usvoji dokaze tužilaštva i Šešelja osudi za zločine protiv čovečnosti, zatim za zajednički zločinački poduhvat prema Hrvatskoj i BiH, jer smatra da je tome doprineo regrutujući zajedno za svojom strankom dobrovoljce za ratište.

Bramerc sada ima rok od dve nedelje da replicira na Šešeljev podnesak, a nakon toga Žalbeno veće zakazaće žalbeni pretres.

Podnesak na žalbu Bramercu, Šešelj je Hagu podneo 19. decembra i odmah ga je u celosti objavio u knjizi "Haška presuda", koja je upravo objavljena. U knjizi su sabrana sva dokumenta Haga, od početka procesa pre više od deceniju - presuda, izdvojena mišljenja sudija, žalba tužioca na presudu, Šešeljev odgovor...

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.