POBEDA SNS, EKONOMSKI RAST, DIVLJANJE VLASTI: Evo šta političari misle šta je obeležilo 2016. godinu! (VIDEO)
Foto: Fonet, Dragan Udovičić, Beta

kako drugačije

POBEDA SNS, EKONOMSKI RAST, DIVLJANJE VLASTI: Evo šta političari misle šta je obeležilo 2016. godinu! (VIDEO)

Parlamentarni aprilski izbori, iščekivanje da se formira Vlada definitivno su obeležili 2016. godinu
Objavljeno: 14:53h

Parlamentarni aprilski izbori, iščekivanje da se formira Vlada, i konačno formiranje Vlade definitivno su obeležili 2016. godinu. Neki političari dele to mišljenje, ali ima i onih koji smatraju da su neke druge političke aktivnosti ipak pečat 2016. godine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović smatra da je prethodnu godinu definitivno obeležila duing biznis lista, i da je veliki uspeh Srbije da bude u top 10 zemalja sveta, ali i druge reforme.

foto: FoNet

- Ozbiljan je uspeh za Srbiju po reformama koje je napravila u oblasti građevinarstva. Pre svega u izdavanju elektronskih građevinskih dozvola. Zato danas, kada branim ove zakone o stanovanju i kada svi kažu to nije moguće, ne može se urediti, može se urediti, i primer za to jesu elektronske građevinske dozvole. To je najveći uspeh u prethodnoj godini, i što polako u red uvodimo oblast saobraćaja. Volela bih naravno da se ove godine nekako to nastavi, volela bih da ima još više kilometara puteva, volela bih da jednostavno građani Srbije vide da je moguće živeti u uređenijem sistemu - rekla je za Espreso ministarka Mihajlović.

foto: Filip Plavčić

Narodni poslanik Muamer Zukorlić deli mišljenje da du izbori najupočetljiviji momenat u ovoj godini, ali svakako i njegov ulazak u Skupštinu.

- Ja sam u ovoj godini doneo jednu važnu ulogu koja je na neki način otvorila novo poluvreme u mom životu, pre svega profesionalnom. Do marta sam bio muftija, a onda sam se profesionalno angažovao u politici. Više nisam administrativno muftija, iako zadržavam pravo na duhovno - akademsku titulu muftije, sasvim svesno šta to znači. Smatram da moj narod, ali i ostali građani Srbije su ostali zakinuti za kvalitetne političare. Pre svega mislim na profesionalnu dimenziju, ali i na etičku, i to je bila odrednica od početka. Ostaću dosledan vraćanju etike u politiku, i promociji pomirenja koje nedostaje ovom prostoru - rekao je Zukorlić.

foto: Filip Plavčić

Predsednik Nove stranke Zoran Živković, ipak smatra da je ovu godinu obeležilo dalje propadanje države.

- Obeležilo je dalje divljanje aktuelne vlasti na nervnoj bazi, primer Savamale, nasilje nad pravom, nad ljudima, velike laži, i statističke i političke, o tome da ma ide tako dobro da nas boli glava, da nas je sramota koliko je dobro. Sve su to stvari koje ne bi promenile moju ocenu prethodne godine, u odnosu na pretprošlu godinu - rekao je Živković.

foto: Zorana Jevtić

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović smatra da su nemaština, loš odnos vlasti prema njenim građanima i brojna neispunjena obećanja iz prethodne predizborne kampanje definitivno obeležje 2016. godine.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.