OGLASIO SE PAJTIĆ: Evo zašto ću glasati za Sašu Jankovića, KRATKO I JASNO! (FOTO)
Foto: Petar Lazović, Beta

oPREDELIO SE

OGLASIO SE PAJTIĆ: Evo zašto ću glasati za Sašu Jankovića, KRATKO I JASNO! (FOTO)

- Dosadašnja iskustva mi govore da Saša Janković stoički čvrsto stoji iza onoga u šta veruje, nezavisno od cene koju bi zbog toga mogaoplatiti. Konačno, samo tako je i moguće voditi dostojanstven život. A Srbiji je danas nasušno potreban dostojanstven Predsednik”, napisao je Pajtić na Fejsbuku
Objavljeno:

Nekadašnji lider Demokratske stranke, sada poslanik u Skupštini Srbije, Bojan Pajtić izjavio je danas da će na predstojećim predsedničkim izborima podržati Sašu Jankovića jer ne želi da baci svoj glas, niti želi da se svog izbora postidi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

“Iako bavljenje politikom smatram svojom prošlošću, broj pojedinaca, grupa i medija koji me pozivaju da iznesem svoj stav oko predsedničkih izbora je toliki, da mi jedino preostaje da javno i glasno saopštim svoju poziciju, da to ne bih privatno činio stotinama puta u mesecima koji su pred nama. Dosadašnja iskustva mi govore da Saša Janković stoički čvrsto stoji iza onoga u šta veruje, nezavisno od cene koju bi zbog toga mogaoplatiti. Konačno, samo tako je i moguće voditi dostojanstven život. A Srbiji je danas nasušno potreban dostojanstven Predsednik”, napisao je Pajtić na Fejsbuku.

Kako naglašava, veruje da, ukoliko Janković pobedi na izborima, nema bojazni da će se dogoditi kopernikanski obrt i da će on ući u političku trgovinu sa režimom kome su strane vladavina prava, demokratija, pravda, akademska čestitost.”Glasaću za njega, jer ne želim da bacim svoj glas, niti da se svog izbora postidim”.

“Držanje Saše Jankovića koji ne pristaje na implicitne ili eksplicitne ucene raznih opozicionih političkih 'igrača imponuje svakom ko razume da je samo bezrezervna podrška čoveku koji se usuđuje da se kandiduje za Predsednika i stavi glavu tamo gde drugi ne bi stavili nokat –prihvatljiva. Svaki nagoveštaj trulog kompromisa ili trgovine zbog pridobijanja podrške može samo da konsternira potencijalne birače i ostavi ih kod kuće na dan izbora”, naveo je Pajtić.

Prema njegovim rečima, Janković je, po prirodi pozicije na kojoj se nalazi, najupućeniji kolika je dubina nepravde koju građani doživljavaju u kontaktu sa birokratizovanim državnim aparatom, kao i koliko je štetno stanje u kome podela vlasti ne postoji a zakoni su, što bi rekao Pašić, “za protivnici”.

“Zbog toga nije lako ni zamisliti kompetentnijeg kandidata za šefa države”, naglasio je on.

Pajtić dodaje da bi voleo da ima predsednika države koji nema “fiziološki otpor” prema knjizi, pozorištu, znanju i predsednika kojim bi se, makar povremeno, ponosio.

Rukovodstva stranaka građanske orijentacije ne shvataju da će očigledno kalkulisanje sa idejom da se na predsedničkim izborima uberu dnevnopolitički poeni naići na prezir kako birača, tako i samog članstva. Njihovo biračko telo nije autoritarno, i neće slepo slušati 'vođe'. Ljudi koji su skloni da podrže građansku opciju ishod ovih izbora ne posmatraju kao odgovor na pitanje ko će u narednih pet godina postavljati ambasadore i deliti odlikovanja, već kao razrešenje dileme da li da ostanu da žive u ovoj zemlji, ili da emigriraju u prvu državu u kojoj im se ukaže bilo kakva perspektiva”.

foto: Twitter/milosdjajic

“Zbog ovakvog ponašanja opozicionih političara, tema predsedničkih izbora 2017. godine nije, nažalost, da li će režim biti pobeđen, jer je (zbog političke nezrelosti) mala verovatnoća da će se to dogoditi, već kako će izgledati opozicija neposredno nakon izbornog procesa i u godinama koje su pred nama”, navodi Pajtić.

Takođe ističe, da su rukovodstva stranaka građanske orijentacije sama kriva zašto je sve manje važno da li će se stranke izjasniti o predsedničkom kandidatu ili će izbore prespavati.

Apel 100 uglednih ličnosti predstavljao je i neku vrstu moralnog naloga partijama koje su isti ti potpisnici toliko zdušno i javno podržavali. Verovao sam da je opozicija toliko pala, da će morati da posluša glas građana. Pogrešio sam”, dodao je Pajtić na fejsbuku..

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.