Ružić: Dačić NAJBOLJIi kandidat za predsednika, Vučić NAJJAČI; Janković dobro radio svoj posao!
Foto: Beta, Marina Lopičić

Potpredsednik sps poručuje

Ružić: Dačić NAJBOLJIi kandidat za predsednika, Vučić NAJJAČI; Janković dobro radio svoj posao!

- Nisam rekao da hoću da rušim Vučića, nego - da sam hteo da ga rušim, verovatno bi ga za pet godina srušio... Kao što ne rušim Vučića, zašto bi Dačića - izjavio je on
Objavljeno: 13:08h

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić izjavio je danas da ne ruši ni Aleksandra Vučića ni Ivicu Dačića, kao i da nije u ličnom sukovu sa Srpskom naprednom strankom. Poručio je da je za njega najbolji predsednički kandidat Dačić, a da je najjači Vučić.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Nisam rekao da hoću da rušim Vučića, nego - da sam hteo da ga rušim, verovatno bi ga za pet godina srušio... Kao što ne rušim Vučića, zašto bi Dačića... Nemam nameru da rušim Dačića, dugo smo saradnici, radimo zajedno, i ne vidim razlog da se ruši ono što funkcioniše - rekao je Ružić za N1.

On je kazao da se nikad nije ujeo za jezik, za sada, zbog onoga što je govorio u medijima i da nije destruktivan tip, već neko ko gradi partnerstva i ozbiljno se bavi politikom.

Govoreći o analitičarima i onome što govoire o SPS i njemu, kaže da postoje dve struje - oni koji tvrde da mu, kako navodi, Vučić govori šta da kaže, a drugi koji tvrde da mu instrukcije daje Dačić.

- A ne govori ni jedan, ni drugi - rekao je.

foto: jelena Vučetić

Potrebna smena generacija u politici

Ružić smatra da je Srbiji potrebna smena generacija u politici, dodajući da građani odlučuju ko je za penziju, a ko ne.

- Ivica Dačić je mlad političar. To što je 26 godina na političkoj sceni to govori o njegovom kvalitetu, a ne to da je prevaziđen - rekao je na pitanje da li je Ivica Dačić među političarima "starog miljea".

- SNS je mlada i pre svega liderska stranka, ideološki neprofilisana, satkana od sijaset nekih ideologija - rekao je Ružić, potvrđujući ranije izjave i pitajući - zar nije tako.

Naveo je da u svakom intervjuu govorim o strateškom partnerstvu SNS i SPS i da je govorio da premijer maestralno vodi Vladu, da je dinamičan.

Na konstataciju da je verovatno i kompliment kada ministarku Zoranu Mihajlović opiše kao "malo znanja – više samopouzdanja", Ružić kaže da je to preuzeo od inženjera Mrkonjića, pošto od autoriteta preuzima ocene za ono što ne poznaje.

foto: Stefan Jokić

"Dačić najbolji, Vučić najjači kandidat"

Govoreći o predstojećim predsedničkim izborima, rekao je da je SPS juče imao sednicu Predsedništva na kojoj je definisan "aksiom stranke da ima kandidata za predsednika".

- Setite se, kad smo bili u teškoj situaciji, pa je Bata Živojinović uzeo tri odsto, pa zatim Mrkonjić, pa Dačić - kazao je Ružić i dodao da ne vidi razlog da taj aksiom bilo ko narušava.

- I sam predsednik Dačić je rekao da ukoliko po tom modelu budemo učestvovali na predsedničkim izborima, kandidat će biti Ivica Dačić - naveo je Ružić.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da SPS ne može da podrži nijednog predsedničkog kandidata, već samo da razgovara o zajedničkom kandidatu, posebno ako predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić želi da se kandiduje.

- Za mene je najbolji kandidat za predsednika Ivica Dačić, a najjači Aleksandar Vučić - naveo je Ružić.

Gospodin Nikolić je rekao da će odluku (o kandidaturi) doneti do Božića, Vučić do kraja februara, ne znamo da li će da dođe do parlamentarnih izbora, naravno da će partijski organi o tome odlučivati, kazao je Ružić i dodao da SPS "uvek podređuje partijske interese nacionalnim".

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.