DAČIĆ: Kad Hrvati kupuju oružje - sve je ok, a kad kupujemo mi...
Foto: AP

Trka u naoružanju

DAČIĆ: Kad Hrvati kupuju oružje - sve je ok, a kad kupujemo mi...

"Regionalni sporazum tačno propisuje koliko zemlja može da ima naoružanja. Mi smo daleko ispod toga i da kupimo još toliko daleko smo od naših dozvoljenih vojnih mogućnosti", rekao je Dačić
Objavljeno: 13:43h

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da Srbija ima svoje suvereno pravo da jača svoje odbrambene snage.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je dodao i da je Srbija "daleko ispod kvote" koju dozvoljava regionalni sporazum o naoružanju.

"Taj sporazum tačno propisuje koliko zemlja može da ima naoružanja. Mi smo daleko ispod toga i da kupimo još toliko daleko smo od naših dozvoljenih vojnih mogućnosti", rekao je Dačić.

On je podsetio da se oružje kupuje da bi se nešto odbranilo, dok neke zemlje kupuju da bi napadale. "Za šta služi oružje koje kupuje Hrvatska. Kada oni to rade ispada da je to normalno, oni se spremaju za učvršćivanje mira. A mi kada kupujemo oružje spremamo se nekoga da napadnemo. Nas Hrvatska ne interesuje, a kod njih je sporna i čokoladica koja dođe iz Srbije. Ovde niko od nas nema ništa protiv ni bajadera, ni bilo čega što dolazi iz Hrvatske", rekao je Dačić i dodao da je u Hrvatskoj postao "kliše" da se dokazuje da je neko "veliki Hrvat" ukoliko više govori protiv Srba. Dačić je kazao i da bi sa novim ministrom spoljnih poslova Hrvatske trebalo napraviti bilateralne sastanke naredne godine, kao da će se o tome dogovoriti sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. "Mi želimo da se odnosi sa njima razvijaju, ali sva bilateralna pitanja moraju da se rešavaju bilateralno, a ne da se korisi Evropska unija kao mesto rasprave", zaključio je Dačić.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.