OD STRUGA DO 800 MILIONA EVRA: Kako je Karić vladao Srbijom i da li će opet?
Foto: Facebook / Bogoljub Karić

Dočekao svojih 5 minuta

OD STRUGA DO 800 MILIONA EVRA: Kako je Karić vladao Srbijom i da li će opet?

Na vrhuncu moći, Karići su samo u Beogradu bili vlasnici 13 vila i 33 stana. Espreso podseća kako je Boguljub stekao sve što je imao
Objavljeno: 15:39h

Specijalni sud u Beogradu ukinuo je rešenje o pritvoru i naložio je povlačenje poternice koja je pre 11 godina raspisana za Bogoljubom Karićem, pošto je Tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo istrage vodjene protiv njega.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nakon što je Tužilaštvo juče donelo naredbu kojom se obustavlja istraga protiv Karića zbog krivičnog dela zloupotrebe položaja odgovornog lica, sudija za prethodni postupak ukinuo je rešenje o pritvoru za Karića i naredio povlačenje poternice.

KARIĆ ZA ESPRESO: Sjajan je osećaj i iako spora - pravda je ipak dostižna! (FOTO)

Sud dodaje da su obustavom istrage prestali da postoje razlozi koji bi opravdavali zadržavanje okrivljenog u pritvoru.

(EKSKLUZIVNO) BOGOLJUB KARIĆ: Dolazim u Srbiju na svadbu svoje ćerke 31. decembra!

Tužžilašštvo za organizovani kriminal obustavilo je istragu protiv Karića povodom osnivanja "Mobtela" i omogućavanja preduzećima s Kipra dobijanje deviznih kredita Astra banke bez garancija.

Njemu i njegovoj porodici sad će morati da bude vraćeno više skupocenih automobila, kuća, lokala koji su privremeno bili zaplenjeni tokom istrage i povereni na čuvanje Direkciji za upravljanje oduzetom imovinom.

A do pre 12 godina, Bogoljub Karić se smatrao jednim od najmoćnijih i najbogatijih ljudi u Srbiji.

foto: printscreen/facebook/Bogoljub Karić

Karićeva imperija, kako je sam priznao pre deset godina, vredela je neverovatrnih 800 miliona evra.

Prema istraživanju slovačkog nedeljnika 'Vprost', Bogoljub Karić je bio po bogatstvu 48. u Jugoistočnoj Evropi, a na vrhuncu moći, Karići su samo u Beogradu bili vlasnici 13 vila i 33 stana.

Karići su u biznis ušli 20. januara 1979. U rodnoj Peći otvorili su radionicu s dva polovna struga i jednom mašinom za sito štampu.

Paralelno, braća Karići su bili i muzičari. Oni su tih šezdesetih godina osnovali grupu "Plave zvezde". Iako su ga kasnije "optuživali" da je počeo kao harmonikaš, najpoznatiji Karić, Bogoljub, zapravo je bio bas gitarista. Uz to bio je i menadžer benda. Još jedna stvar u kojoj je bio pionir, jer menadžeri bendova u to vreme zapravo nisu ni postojali.

Međutim, Karići su veoma dobro napredovali, pa su se početkom 21. veka bavili telekomunikacijama, građevinarstvom, finansijama, obrazovanjem, medijima, trgovinom i agrobiznisom.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.