U Nišu policajci tukli maloletnike nakon hapšenja, jednom dečaku pocepana brada, drugi dobio dijabetes?!
Foto: Thinkstock

Nakon krađe zastavica sa tvrđave

U Nišu policajci tukli maloletnike nakon hapšenja, jednom dečaku pocepana brada, drugi dobio dijabetes?!

Oni su bežali, ali kada su shvatili da se radi o policiji stali su i čak se i vratili nazad. Policajci nisu imali nikakva obeležja ni kape na glvama. Kada su im naredili da legnu, dečaci su to i učinili. Međutim, onda su počeli da ih šutiraju, udaraju, a verbalno maltretiranje nastavljeno je u kolima do zgrade MUP-a”, objašnjava otac
Objavljeno: 08:53h

Dvojica niških gimnazijalaca su povređeni pri hapšenju jer su sa Tvrđavskog mosta skinuli zastavice postavljene zbog susreta vlada Srbije i Mađarske.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako pišu Južne vesti, roditelji optužuju policajce za prebijanje, Tužilaštvo i unutrašnja kontrola sprovode istragu.

Jednom od pretučenih učenika je pomoć pružena na Klinici za maksiofacijalnu hirurgiju, gde su mu ušivali ranu na bradi, dok roditelji drugog tvrde da je nakon incidenta dobio "šećer". Otac maloletnog A. T. tvrdi da su 21. novembra oko 1 sat iza ponoći njegov sin i još jedan maloletnik skinuli zastavice sa mosta i pošli ka keju Kola srpskih sestara, kada su videli da ih jure ljudi iz belog džipa, nakon čega su i sami počeli da beže. “Oni su bežali, ali kada su shvatili da se radi o policiji stali su i čak se i vratili nazad. Policajci nisu imali nikakva obeležja ni kape na glvama. Kada su im naredili da legnu, dečaci su to i učinili. Međutim, onda su počeli da ih šutiraju, udaraju, a verbalno maltretiranje nastavljeno je u kolima do zgrade MUP-a”, objašnjava otac.

foto: Fonet

On dodaje da su roditelje iz policije pozvali tek sat vremena nakon što su dečaci privedeni kao i da decu nije ispitivao inspektor koji je zadužen za maloletničku delikvenciju, kako predviđa zakon. Problem je, ističe, i što policajci nisu omogućili dečacima da im bude pružena lekarska pomoć iako su imali vidljive povrede, niti je u zvanične zapisnike upisano da su deca bila povređena. Protiv maloletnika je policija, dodaje, podnela krivičnu prijavu za krađu državne imovine, ali je deci rečeno da "treba da budu zahvalini" jer se ne sumnjiče za "državni udar". “Ne opravdavam sina što je uzeo zastavice, ali one koštaju 430 dinara i on to nije shvatio kao krađu, već je uzeo kao suvenir. U svakom slučaju nije trebalo to da radi, ali ni da dobije batine i bude maltretiran psihički zbog toga”, dodaje otac. Roditelji su dečake odveli u Hitnu pomoć tek po otpuštanju iz policije, a sutradan su podneli prijavu protiv policajaca zbog nasilničkog ponašanja. Međutim, nisu bili zadovoljni radom Unutrašnje kontrole, jer je, kaže jedan od roditelja, dobio zapisnik u kome nije navedeno ko je tukao njegovog sina.

(Espreso.co.rs / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.