Dačić stranim diplomatama: Ne mešajte se u naše poslove!
Foto: Fonet

Ministar poručio

Dačić stranim diplomatama: Ne mešajte se u naše poslove!

"Skinuću kapu svima onima koji su glasali protiv Rusije oko Krima, ukoliko napišu tako o Kosovu kada je reč o teritorijalnom integritetu Srbije", poručio je Dačić
Objavljeno: 12:51h

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je stranim diplomatama u Beogradu da ne treba Srbiji da dele lekcije i da se mešaju u politiku naše zemlje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ministar Dačić je, povodom izjave ambasadora Ukrajine Oleksandra Aleksandroviča da je Srbija glasajući protiv rezolucije o Krimu "pucala sebi u noge", rekao da nije siguran da bi oni koji su glasali za predlog rezolucije o Krimu tako glasali i da je reč o Kosovu.

"Skinuću kapu svima onima koji su glasali protiv Rusije oko Krima, ukoliko napišu tako o Kosovu kada je reč o teritorijalnom integritetu Srbije", poručio je Dačić. Kaže i da bi i Srbija mogla da ima određene primedbe na glasanje Ukrajine. Dačić je ponovio da je Srbija glasala protiv rezolucije o Krimu u UN zbog izuzetno oštro intoniranog teksta u kome se na, kako je rekao, najbezobzirniji način napada Rusija. Ministar je ponovio i da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine. “Srbija nije glasala za rezoluciju o stanju ljudskih prava na Krimu zbog izuzetno oštro intoniranog teksta te rezolucije, koja na najbezobzirniji način napada Rusiju”, rekao je Dačić. Ambasador Ukrajine u Beogradu Oleksandar Aleksandrovič izjavio je u sredu da bi Srbiji glasanje protiv Rezolucije o Krimu u UN moglo da se vrati kao bumerang. "Postoji engleski izraz - 'Pucati sebi u noge'. Verujem da je upravo to Srbija uradila ovakvim glasanjem jer se u nekom trenutku u budućnosti ovakva odluka može vratiti kao bumerang u vašim naporima da zadržite Kosovo. Ne razumem zašto ovo radite", rekao je Aleksandrovič.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.