UHAPŠENA GRUPA LEKARA U NIŠU: Pali zbog primanja mita!
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

ulovljeni

UHAPŠENA GRUPA LEKARA U NIŠU: Pali zbog primanja mita!

Sumnja se da je počinjeno više krivičnih dela primanja i davanja mita i zloupotrebe službenog položaja, ali detalji nisu precizirani
Objavljeno:

Zbog sumnje da su počinili krivična dela primanja mita, davanja mita ili zloupotreba službenog položaja, pripadnici Vojno bezbednosne agencije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu i vojnom policijom uhapsili su danas petoricu lekara Vojne bolnice u Nišu kao i četvoricu direktora preduzeća koja se bave trgovinom ortopedskim pomagalima, lekovima i suplementima, saznaje "Blic".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Postoje osnovi sumnje da su lekari propisivali i preporučivali pacijentima ta pomagala čiju su distribuciju vrili samompojedini privredni subjekti za šta su na osnovu prethodnog dogovora sa predstavnicima ovih privrednih društava na nezakonit način periodično dobijali određene novčane naknade - izjavio je portparol Višeg javnog tužilaštva Vladimir Stanojević.

Sumnja se da je počinjeno više krivičnih dela primanja i davanja mita i zloupotrebe službenog položaja, ali detalji nisu precizirani.

Na osnovu naloga VJT uhapšenima će biti određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivinom prijavom biti privedeni na salušanje u više javno tužilaštvo.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.