VUČIĆ RAZREŠIO DILEMU: Vanredni parlamentarni izbori, biće zajedno s predsedničkim! Ako ih bude! (FOTO)
Foto: Beta

sad se zna!

VUČIĆ RAZREŠIO DILEMU: Vanredni parlamentarni izbori, biće zajedno s predsedničkim! Ako ih bude! (FOTO)

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će vanredni parlamentarni izbori u Srbiji, ako budu raspisani, biti istovremeno s predsedničkim, na proleće iduće godine
Objavljeno:

- U istom dana bi bili (predsednički i parlamentarni izbori), ako ih bude bilo - rekao je Vučić za Radio-Televiziju Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Po njegovim rečima, u državnom budžetu je novac namenjen za predsedničke izbore i zato nema potrebe za dodatnim izdvajanjem za vanredne parlamentarne izbore.

Vučić koji je lider Srpske napredne stranke, rekao je da se "ne bavi anketama, već svakodnevnim radom u Vladi" i da će kampanji za predsedničke izbore posvetiti "nekih 25 dana".

- Vlada Srbije ove godine neće imati deficit, dok će deficit opšte države biti 1,4 do 1,5 odsto - izjavio je večeras premijer Aleksandar Vučić, ističući da je ova godina u ekonomskom smislu bila dobra za Srbiju.

foto: Fonet

Vučić je na RTS rekao da će rast ove godine biti 2,8 odsto, a sledeće preko tri i do četiri odsto, što će značiti veće plate i penzije i bolji životni standard građana Srbije.

“- Ovo je bila dobra godina“ - rekao je Vučić i zahvalio svim gradjanima koji su podržavali vladu, koja je, navodi, teško radila.

Vučić je rekao da je pred Srbijom još posla, da se moraju reformisati drzavna preduzeća, te da će biti potrebna reforma i Radio televizije Srbije, u ekonomskom i finansijskom smislu.

foto: Fonet

Premijer je rekao da vlada ispunjava sve što je obećala, što se vidi i po ocenama Međunarodnog monetarnog fonda, Svetske banke, EBRD-a.

Ističući da Srbiju svi u svetu cene zbog ekonomije koja napreduje, Vučić je rekao da će Srbija imati dobre odnose sa SAD, te da će imati kontakte i sa najvišim predstavnicima administracije novog predsednika SAD Donalda Trampa.

- Uspećemo u tome - uprkos želji mnogih da ne uspemo - rekao je Vučić.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.