Novi savez na pomolu! Radulović i Obradović idu zajedno na izbore?! (FOTO)
Foto: Nebojša Mandić

panika raste...

Novi savez na pomolu! Radulović i Obradović idu zajedno na izbore?! (FOTO)

Na pomolu neočekivana koalicija?!
Objavljeno:

Kako prenosi Alo!, Boško Obradović i Saša Radulović, lideri Dveri i Pokreta Dosta je bilo, blizu su dogovora da, ukoliko zajedno sa izborima za šefa države budu održani i parlamentarni izbori, na njih izađu zajedno!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Razlozi su, kako otkriva naš odlično obavešten izvor, Obradovićeva panika da cenzus neće preći sam i sve veći politički apetiti Saše Radulovića, koji bi da postane stožer okupljanja opozicije.

- Radulović i Obradović do sada su se susreli nekoliko puta i razgovarali o mogućoj koaliciji. Nisu se još ništa konkretno dogovorili, jer ima vremena, ali načelno su veoma blizu saveza. Njih dvojicu pre svega povezuje jaka želja da se aktuelna vlast smeni, a poznati su kao najoštriji kritičari premijera Aleksandra Vučića. Međusobno su se u Skupštini podržavali mnogo puta - objašnjava naš izvor. On dodaje da je ova koalicija naročito važna za Obradovića.

foto: Dado Đilas

- On je jako svestan da su se Dveri i prošli put u Skupštinu provukle kroz iglene uši, a tada je bio u koaliciji sa DSS-om i nastupao sa Sandom Rašković Ivić. Sada je stranka u fazi konsolidacije i teško će prebaciti cenzus. Radikali nikada ne idu sa nekim, tako da od tih desničarskih varijanti Obradović nema sa kim. Setite se i da je Obradović, kada se pre prošlih izbora provlačila priča da je Radulović predložio da se napravi koalicija njegove stranke sa DS-om, DSS-om i pokretom Dveri, rekao da bi podržao tu inicijativu Radulovića da se smeni aktuelna vlast, „ali da saradnja sa DS-om ne dolazi u obzir” - navodi izvor.

On dodaje da se upravo zbog šurovanja sa Radulovićem Obradović susreće sa negodovanjem iz jednog dela Političkog saveta stranke, koji čine pojedini nacionalno orijentisani intelektualci Milo Lompar i Kosta Čavoški.

- Oni se protive savezu sa DJB-im, ali, u svakom slučaju, Obradović će doneti konačnu odluku - tvrdi on.

Komentarišući saznaja Alo! Obradović navodi da će o mogućoj saradnji na sledećim izborima odlučivati Glavni odbor Dveri kada izbori budu raspisani, kao i da do tada ostaje solidarnost sa opozicijom u Narodnoj skupštini.

foto: Nebojša Mandić

- Poslaničke grupe Dveri i DJB imaju odličnu saradnju. Mi smo solidarni u svim zajedničkim aktivnostima opozicije u borbi za fer i poštene izborne uslove i ravnopravni medijski tretman svih izbornih učesnika. Takođe, branimo smisao parlamentarizma u Srbiji, koji je ugrožen od strane vlasti SNS-a, koji na sve načine pokušava da uguši glas opozicije. Među nama postoje i političke razlike jer se DJB ne izjašnjava o ključnim državnim pitanjima poput EU, NATO, MMF-a ili briselskih sporazuma, a mi smo jasno protiv - rekao je Obradović.

Politički analitičar Dragomir Anđelković smatra da bi ova koalicija odgovarala i jednima i drugima, ali da zbog njihovih glasača ne bi bilo dobro da do nje dođe.

- Kada se radi o matematici prelaska cenzusa, to bi moglo da odgovara i jednima i drugima, ali ipak je ideološka razlika između njih dosta velika. Ja verujem da će ipak Dveri tražiti drugi modalitet kako da prave koaliciju koja bi mogla da pređe cenzus - tvrdi Anđelković.

Od lidera Pokreta Dosta je bilo Saše Radulovića Alo! je dobio zanimljiv odgovor na pitanje o saradnji sa Dverima. Umesto da odgovori na pitanja, Radulović je uzvratio kontrapitanjima:

foto: Fonet

- Pošto je list Alo dobro „informisan”, interesuje nas da li će se predsednik Nikolić ponovo kandidovati, ko će biti predsednički kandidat Aleksandra Vučića i da li će Aleksandar Vučić i njegov izabranik Siniša Mali podneti ostavke i time proizvesti i parlamentarne i beogradske izbore zajedno sa predsedničkim. Uz sve dužno poštovanje svim tabloidima koji bi da ispipaju šta ćemo uraditi na predstojećim izborima, u ovoj šahovskoj partiji ipak vlast ima bele figure i red je da prva povuče potez - kaže Radulović.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.