SMEŠI MU SE POBEDA? Nikolić ispred drugih u predsedničkoj trci! (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

ISTRAŽIVANJE!

SMEŠI MU SE POBEDA? Nikolić ispred drugih u predsedničkoj trci! (FOTO)

Aktuelni predsednik, Tomislav Nikolić je trenutno ispred svih ostalih potencijalnih predsedničkih kandidata, navodi se u istraživanju agencije Medium Gallup..
Objavljeno: 15:34h

Kako navode, Nikolić ima rejting od 29 odsto ispitanih, odnosno 41 odsto onih koji bi izašli na izbore, ako bi oni sutra bili održani.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema istraživanju koje je ta agencija obavila u prvoj polovini ovog meseca, drugi i treći mogući kandidati, Vuk Jeremić i Vojislav Šešelj, imaju trostruko manje glasova onih koji bi izašli na izbore.

foto: Facebook / Српска радикална странка

Ostali kandidati - koji su "ponuđeni" građanima u istraživanju su: Ivica Dačić ( 8 odsto ispitanih - 11 odsto "birača"), Čedomir Jovanović ( 2 odsto - 3 odsto), Jeremić ( 9 odsto - 12 odsto), Dragan Šutanovac ( 2 odsto - 3 odsto), Boris Tadić (2 odsto - 3 odsto), Saša Janković ( 4 odsto - 6 odsto), Šešelj ( 9 odsto - 12 odsto).

ZORAN ŽIVKOVIĆ: Status Kosova osim ratom ne možemo da promenimo, a svi znamo kako bi se taj rat završio! Dakle, kad je reč o prvom krugu, od onih koji bi sigurno izašli na izbore 41 odsto bi podržalo Nikolića, drugo mesto dele Šešelj i Jeremić sa po 12 odsto, treći je Ivica Dačić sa 11 odsto, dok je Saša Janković sa šest odsto na četvrtom mestu. Na pitanje da li su čvrsto rešeni da glasaju za odabranog kandidata, čak 75 odsto onih koji bi podržali Nikolića odgovorilo je potvrdno. Ako se posmatraju svi ispitanici, i oni koji će izaći na izbore i oni koji ne bi glasali, neodlučni su ili su bez odgovora, Nikolića podržava 29 odsto, Šešelja i Jeremića po devet odsto, osam odsto Dačića, a Jankovića četiri odsto.

foto: Nebojša Mandić

Ako bi se u drugom krugu biralo između Nikolića i Jeremića 51,8 ispitanih bi glasao za Nikolića, a 30,4 odsto za Jeremića (17,7 odsto ne bi glasalo), pri čemu bi čak 82,1 odsto biračkog tela SNS-a podržalo aktuelnog predsednika. Takođe, ukoliko se gledaju samo oni koji bi sigurno izašli na izbore, istraživanje pokazuje da bi u drugom krugu odnos između Nikolića i Jeremića bio 60 prema 40 odsto.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.