POSTIZBORNE KOALICIJE: Ko će formirati vlast u Beogradu? Kako je ideologija opozicije preko noći pala u drugi plan?
Foto: Kurir tv

USIJANJE

POSTIZBORNE KOALICIJE: Ko će formirati vlast u Beogradu? Kako je ideologija opozicije preko noći pala u drugi plan?

Kad su izborni rezultati dali i najmanju šansu da zbirno naprave većinu u Beogradu, politička ideologija je preko noći pala u vodu i ostala u drugom planu

Objavljeno:

Tokom izborne kampanje delovalo je da desničarske stranke i proevropski orjentisanu opoziciju u koaliciji Ujedinjeni za pobedu ne spaja ništa. Jasno su isticali drastične ideološke razlike, međusobno su se kritikovali i kategorički odbacivali mogućnost da sarađuju.

Kad su izborni rezultati dali i najmanju šansu da zbirno naprave većinu u Beogradu, politička ideologija je preko noći pala u vodu i ostala u drugom planu.

Tako su desno orijentisani Patriotski savez koji vodi Boško Obradović, koalicija "Nada" Miloša Jovanovića i srpski pokret "Zavetnici" Milice Đurđević-Stamenkovski postali pregovarači sa koalicijama "Ujedinjeni za pobedu Beograda" i "Moramo", koji imaju dijametralno suprotne politike od desnice u najmanje dve važne teme - nedvosmisleno se zalažu za EU i zločin u Srebrenici deklarišu kao genocid.

Ko će formirati vlast u Beogradu? Da li će se ispuniti nada opozicije da sruši vlast u prestonici? Da li je želja za vlašću jača od ideologije i političkog morala?

Gosti "Usijanja"

Đorđe Vukadinović, politički analitičar

Bogdan Stojanović, doktor politikologije

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

Gledajte “Usijanje” večeras u 19.20 časova na Kurir televiziji!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.