ZORAN ŽIVKOVIĆ: Status Kosova osim ratom ne možemo da promenimo, a svi znamo kako bi se taj rat završio!
Foto: Filip Plavčić

intervju nedelje

ZORAN ŽIVKOVIĆ: Status Kosova osim ratom ne možemo da promenimo, a svi znamo kako bi se taj rat završio!

Kandidatura Vuka Jeremića na predsedničkim izborima je potpuno besmislena
Objavljeno:

Predsednik Nove stranke Zoran Živković, u intervjuu za Espreso priča o predsedničkim i eventualnim parlamentarnim izborima, kojima se, kako kaže, raduje, komentariše trenutnu političku situaciju u Srbiji, ekonomske i političke reforme, otkriva šta je rešenje za konstantne svađe i cirkus u Skupštini, ali i da li će priznanje Kosova biti uslov za ulazak u EU. Živković za naš portal priča o Beogradu na vodi, Đinđiću, Tadiću, da li Jeremić ima realne šanse ukoliko se kandiduje na predsedničkim izborima, zašto su sve demokratske vlade od 2000. do 2012. propustile priliku da od Srbije naprave pristojno mesto za život, ko će srušiti Vučića, ali otkriva i ko je kriv za propast njegovog vinogradarskog biznisa, koje je najbolje vino koje je proizveo, ali i ko ga najviše nervira na Tviteru.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Koje je vaše mišljenje o predsedničkim i eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima?

- Predsednički su neophodni po Ustavu i Zakonu, a parlamentarni su potrebni uvek. Opozicija uvek traži parlamentarne izbore, ima više razloga za održavanje nego što je bilo pre 7,8 meseci kada su oni realno bili. Tada je Vučić rekao da su mu potrebni izbori da bi obezbedio stabilnost svoje vlasti. Njegova vlast je danas nestabilnija nego pre tih izbora, i ja kao predsednik Nove stranke, kao neko ko je predstavnik opozicije apsolutno se radujem.

Je l' mislite da su oni izvesni?

- Ko to zna? To može da zna samo psihoterapeut Aleksandra Vučića. Mi koji razmišljamo logično i racionalno, teško da možemo da uđemo u metodologiju donošenja odluka Aleksandra Vučića. On je to rekao, neki bliski njemu to govore, i ja se radujem ako je to tako.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.