IVICA TONČEV PRIPRETIO DIPLOMATAMA: Znajte, bićete kontrolisani!
Foto: Fonet

nOVA FUNKCIJA

IVICA TONČEV PRIPRETIO DIPLOMATAMA: Znajte, bićete kontrolisani!

On kaže da se čeka da odluka Vlade Srbije o njegovom postavljenju, koja je doneta u ponedeljak, bude najpre objavljena u Službenom glasniku, što će se dogoditi u naredna dva dana
Objavljeno:

Diplomate moraju da znaju da će biti kontrolisani, najavio je novoimenovani sekretar MSP Ivica Tončev koji još nije stupio na dužnost.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Član Glavnog odbora SPS Ivica Tončev očekuje da će u ponedeljak stupiti na novu dužnost državnog sekretara u Ministarstvu inostranih poslova u kojem će biti zadužen za kontrolu diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u svetu i dijasporu.

Tončev kaže da se čeka da odluka Vlade Srbije o njegovom postavljenju, koja je doneta u ponedeljak, bude najpre objavljena u Službenom glasniku, što će se dogoditi u naredna dva dana.

Nakon toga, u ponedeljak, stupa na novu dužnost, a biće zadužen za kontrolu diplomatsko-konzularnih predstavništva Srbije u inostranstvu i za dijasporu.

"Niko u zadnjih 30 godina nije kontrolisao u kakvom su stanju naša diplomatsko-konzularna predstavništva, kakva je bezbednost tih objekata i kako se uopšte vodi briga o njihovoj bezbednosti. Diplomate, dakle, moraju da znaju da će biti kontrolisani", objašnjava Tončev.

foto: Dragana Kadić

Cilj je, precizan je Tončev, da nam se nikada više ne dogodi Libija, kada su dvoje službenika srpske ambasade u toj zemlji oteti, a potom su i stradali.

O poslu sa dijasporom, Tončev kaže da ona svake godine Srbiji daje preko tri milijarde dinara, a da se ti naši građani osećaju kao građani drugog reda.

"Učiniću sve što je u mojoj moći da približim dijasporu matici kako bi se oni ubuduće osećali kao građani Srbije u punom smislu te reče", kaže Tončev.

Upitan da prokomentariše to što mu mediji često pronalaze neke mrlje iz prošlosti, Tončev kaže da nema ništa protiv da novinari pišu o svemu što je u vezi sa njim, ali smatra da najpre pošteno treba da sagledaju rezultate njegovog dosadašnjeg i budućeg rada.

Svi mi, kako kaže, nekome možemo da budemo na ovaj ili onaj način manje ili više simpatični, ali da li je bitno da li neko ima plave ili crne oče, ako taj neko dobro radi svoj posao, zapitao je Tončev.

Inače, Tončev je ovih dana izabran i za predsednika Fudbalskog kluba Radički iz Niša.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.