Ponašanje Prištine je ANTIEVROPSKO I ANTICIVILIZACIJSKO! Srbija reagovala na NOVE MERE PRIŠTINE!
Marko Đurić, Foto: Beta/Miloš Miškov

DOKLE??

Ponašanje Prištine je ANTIEVROPSKO I ANTICIVILIZACIJSKO! Srbija reagovala na NOVE MERE PRIŠTINE!

Granična policija je odluku donela bez saglasnosti tzv. kosovskog ministra unutrašnjih poslova i bez uobičajene procedure obaštavanja javnosti

Objavljeno:

Priština samo traži načina kako da maltretira građane bez razloga, ponaša se antievropski i anticivilizacijski, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, povodom navoda pojedinih medija da je Direkcije granične jedinice tzv. kosovske policije donela odluku o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska građana na teritoriju KiM.

- Stalno nalaze nove načine da ometaju slobode običnih ljudi svih nacionalnosti, a posebno Srba, prema kojima netrpeljivost ponovo i ne kriju.

Inače, na Kosovo i Metohiju ne treba sa srpskim pasošem. Nije ni trebalo, niti će trebati. Možda samo na graničnim prelazima Srbije na izlasku iz Srbije sa teritorije AP KiM prema Albaniji i Severnoj Makedoniji - rekao je Ðurić.

Podsećanja radi, kaže Ðurić, za same prelaze koje Priština danas bez prava tretira kao granične imamo da se zahvalimo, kako Prištini, tako i "tandemu" Vuk Jeremić - Borko Stefanović, koji su 2011. dogovorili i potpisali takav sporazum o slobodi kretanja.

Prema odluci granične policije, zabrana ulaska se ne odnosi na osobe koje poseduju ličnu kartu i izvod za decu sa fotografijom.Mera granične policije koja je na snazi od juče, pogodiće građane centralne Srbije koji preko KiM putuju u Albaniju, Crnu Goru, a poseduju od dokumenata samo pasoš.

Na administrativnim punktovima između Kosova i Metohije i centralne Srbije vraćeno je više porodica sa decom i osoba koje su posedovale samo pasoš Republike Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Rts)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.