RAMUŠ HARADINAJ SE OGLASIO PRVI PUT POSLE SASLUŠANJA: Ove njegove reči NIKO NIJE OČEKIVAO!
Ramuš Haradinaj, Foto: AP

da li je ovo moguće?!

RAMUŠ HARADINAJ SE OGLASIO PRVI PUT POSLE SASLUŠANJA: Ove njegove reči NIKO NIJE OČEKIVAO!

On se nalazi u Hagu gde je saslušan u specijalnom sudu

Objavljeno:

Ramuš Haradinaj oglasio se prvi put nakon saslušanja u Hagu. On je na svom zvaničnom Tviter nalogu čestitao novoizabranom američkom ministru odbrane Marku Esperu, dodajući kako Kosovo pripada Armijama mira na čelu sa SAD.

- Čestitke novoizabranom američkom ministru odbrane Marku Esperu. Kosovo pripada evroatlantskom svetu, a Vojska Kosova pripada Armijama mira na čelu sa SAD. Radujem se jačanju naših odnosa u pitanjima koja se tiču uzajamnog strateškog interesa - napisao je Haradinaj.

Podsetimo, Ramuš Haradinaj saslušan je danas u Specijalnom tužilaštvu u Hagu. Nakon saslušanja rekao je za medije kako ne zna zašto je tačno pozvan.

- Tražili smo objašnjenja, ali ih nismo dobili o sumnjama o mojoj ulozi u OVK, nismo dobili detaljnije informacije. Ja poštujem svaku zakonsku obavezu u bilo kom trenutku, važno je stvoriti primer poštovanja zakona - rekao je Haradinaj novinarima na srpskom jeziku.

Takođe se osvrnuo i na svoju ostavku na mesto premijera.

- Dobio sam pravni savet da uopšte ne iznosim svoju odbranu i ne odgovaram na pitanja. Time sam završio obavezu prema sudu. Druge obaveze nemam. Ja sam ostavku dao zbog države i suvereniteta. Danas je došao Ramuš Haradinaj, a ne premijer. Dao sam primer poštovanja zakona, ne pravim poređenja, već sam radio svoj posao kao i uvek - rekao je Haradinaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.